Epilog tuče u Carskoj palati – 54 godine robije za Laćarce

0
9763

Viši sud u Sremskoj Mitrovici izrekao je prvostepenu presudu sedmočlanoj kriminalnoj grupi zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu po kojoj su osuđeni na ukupno 54 godina zatvora.

Optuženi su proglašeni krivim da su teške telesne povrede naneli policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu koji je bio u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše povređene i dve gošće lokala.

Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su na po maksimalnih osam godina zatvora dok je Milutinović kažnjen sa šest godina zatvora.

Presudom je Mladen Vukelić osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci dok je njegovom bratu izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od devet godina i sedam meseci. Tokom suđenja jedino se sudilo u odsustvu Mladenu Vukeliću koji je još u bekstvu.

Incident, koji se dogodio u decembru 2017. oko sat iza ponoći, potresao je javnost kad su se pojavile fotografije izmasakriranih policajca koji te večeri nisu bili na dužnosti.

U tuči su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama Nedeljkoviću i Manjošu, a u tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke koje su bile u to vreme u ugostiteljskom objektu.

Nakon te krvave tuče veoma brzo je zatvoren ugostiteljski lokal koji ni danas nikome nije dat u zakup.

(Kurir.rs/Novosti)foto:blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here