Film „OLUJA“ pred mitrovačkom publikom

0
744

Projekcija filma „Oluja“ scenariste i reditelja Miloša Radunovića, koji govori o tragičnom progonu Srba iz Krajine, biće održana u sredu, 8. februara i u četvrtak, 9. februara, u velikoj sali Pozorišta „Dobrica Milutinović“, u dva termina, od 17 i od 20 časova. Karte za film se mogu preuzeti svakim radnim danom do 15 časova u pozorištu.

Kako su najavili iz lokalne samouprave, Sremska Mitrovica će biti jedan od gradova u kojima će projekcija filma “Oluja” biti besplatna za građane

 –“Oluja” je ratni film iz 2023. godine, tema koju obrađuje je tragedija srpskog naroda, etničko čišćenje koje se dešavalo na prostorima Republike Srpske Krajine 1995. godine, davne ali ne zaboravljene. Stav Republičke Vlade jeste da obeležava godišnjicu da se ovakve stvari ne zaborave, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, dodajući:

-Ono što je bitno istaći jeste da se ovo filmsko ostvarenje ne bavi politikom, niti propagandom i ne predstavlja veličanje određenih ljudi ili određenjih događaja.

Ratna drama nastala je prema ideji „Omega“ produkcije iz Beograda, koja je projekat realizovala i saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

U fimu „Oluja“ igraju: Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Davor Janjić, Marija Pikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović i drugi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here