„Grad za sve nas“ oštro osudio skrnavljenje Spomen groblja i TRAŽI REAKCIJU NADLEŽNIH!

0
1177

Posle tri dana ćutanja, na naše insistiranje, opoziciono udruženje „Grad za sve nas“, žestoko je osudilo skrnavljenje mitrovačkog Spomen-groblja od strane nesavesnih roditelja koji na humke ubijenih tokom Drugog svetskog rata, dovode decu na sankanje.

Kako u svom saopštenju navode, grupa građana „Grad za sve nas“ osuđuje svako skrnavljenje bilo kog stratišta Srpskog naroda gde god da se ono nalazi.

Polazeći od pretpostavke da krajnja namera onih koji se ne odnose adekvatno prema mestu stradanja hiljada Srba, ne umanjuje tragičnost njihovih postupaka, ipak, smatramo da je krivica na onima koji nisu dali sve od sebe da jedan takav spomenik stradanja zaštite od svakog skrnavljenja. Što nisu radili na podizanju svesti naših sugrađana o važnosti jednog takvog mesta.“ – kaže se u saopštenju „Grada za sve nas“ i zaključuje:

Takođe, smatramo da je u ovom slučaju, pre svega, izostala odlučna reakcija nadležnih, kako bi se ovakvo ponašanje saseklo u samom korenu.

Kada grupa građana ‘Grad za sve nas’ bude imala ingerencije u svojim rukama Spomen-groblje će dobiti sve ono što jedno takvo mesto zaslužuje, uključujući i zaštitu od bilo kakvog narušavanja uspomene na one koji su našu slobodu platili svojim životima.“

S druge strane, mitrovački Gradski odbor Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i narodni poslanik iz ove stranke Đorđo Đorđić još se ne oglašavaju po ovom pitanju. Kako nezvanično saznajemo, trenutno se nalaze van Srbije, na skijanju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here