Gradi se most KOJI ĆE POVEZATI Novi Sad i Fruškogorski koridor

0
1214

Izgradnja Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice Ruma-Novi Sad, jedan je od najkompleksnijih projekata u zemlji. Kako najavljuju inženjeri, most koji povezuje Kać i Petrovaradin, trebalo bi da bude sklopljen do kraja naredne godine.

Mostovi su specifične konstrukcije. Mi smo danas na 25 metara iznad nivoa Dunava i prizor je sve lepši– rekao je Milijan Milić, šef projekta ispred kompanije CRBC.

Angažovano je oko 250 ljudi – radnici i tehničko osoblje, i 65 komada mehanizacije i krupne opreme, a kako ističu radovi teku dobrom dinamikom. U most je, do sada, ugrađeno 55.000 kubika betona. Kako je naglašeno, šipovi su ugrađeni 95 posto, naglavne grede 90 posto.

Radnici su na najdužem tunelu u Srbiji, na Iriškom vencu, probili 3.000 metara u obe cevi, a radi se i na ostalim objektima. Fruškogorski goridor nije samo spona između Rume i Novog Sada, već će biti spojen i sa Republikom Srpskom, kao i sa auto-putem Ruma-Šabac-Loznica. Do Loznice će trebati sat i 10 minuta iz Novog Sada, dok će do Šapca biti potrebno samo pola sata!

Plan je da brza saobraćajnica bude završena 2026. godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here