Građevinske mašine – kupovina ili rentiranje?

0
1737

Ukoliko na internet pretraživaču potražite odrednice telehenderi iznajmljivanje, videćete da će se pred vama otvoriti lista preduzeća koja se bave rentiranjem ove korisne građevinske mašine. To nam je prvi pokazatelj da je ova mašina izuzetno tražena, da je u skladu  tim imaju gotovo sve firme koje se bave iznajmljivanjem mašina koje mogu biti korisne u mnogim oblastima.

Telehender kao jedna od najkorisnijih mašina

Telehenderi, ili drugačije rečeno, teleskopski viljuškari, pripadaju mašinama koje su potrebne za rad na visinama. Služe za podizanje tereta, i to izuzetno teškog, na veoma velike visine, što je posebno korisno u građevinarstvu. Uz to, na njih je moguće postaviti i dodatke koji povećavaju funkcionalnost same mašine, te se vrlo često može videti da se na telehendere dodaju korpe, čekrci, kuke i tako dalje. Jedna od njgovih najvećih prednosti jeste ta što su neverovatno pogodni za sve neravne terene kao i za skučen prostor, gde lako mogu pristupiti i obaviti naizgled nemoguć posao. Kada se pogledaju i najosnovnije karakteristike, dobija se zaključak zašto je ova mašina tako potrebna i popularna, i zbog čega je kada su u pitanju telehenderi iznajmljivanje izuzetno isplativ posao.

Koje sve vrste telehendera postoje

Na tržištu se mogu naći različiti modeli različitih proizvođača, gde postoje određene razlike u pogledu nosivosti i još ponekim karakteristikama. Naime, kada gledate koji biste telehender iznajmili ili pak kupili, treba da na umu imate namenu za koju će vam telehender služiti. Dalje, treba i dobro sagledati za obavljanje kakvog posla vam je takva mašina potrebna. Najopštija podela kad su u pitanju telehenderi jeste podela na standardni model i rotacioni model. Na oba modela, naravno, moguće je postavljati i sve navedene dodatke.

Iznajmljivanje ili kupovina telehendera?

Kao što smo već pomenuli, postoje brojne firme koje se bave iznajmljivanjem građevinskih mašina. To je svakako dobar izbor ukoliko su vam neke mašine potrebne s vremena na vreme, odnosno u zavisnosti od posla koji je ugovoren. S druge strane, ukoliko vaši planovi malo dalje sežu, pa razmišljate o tome da osnujete svoju firmu, recimo građevinsku koja se bavi izvođenjem radova, svakako će dobro doći da imate svoje radne mašine. Ukoliko se odlučite da neke mašine kupite, a neke rentirate, treba biti vrlo obazriv i dobro isplanirati posao. Ono što može biti potencijalni problem jeste da, i pored velikog broja firmi koje izdaju telehendere, ne uspete da nađete slobodnu mašinu, te upadate u problem oko roka za završetak radova. Svakako, kada je u pitanju iznajmljivanje telehendera nije možda najbolja opcija u tom smislu da je to takva mašina koja je svakodnevno potrebna i iskoristiva, i umnogome ubrzava proces rada i čini ga efikasnijim i bolje urađenim.

Cena iznajmljivanja telehendera

Kada se odlučite da iznajmite telehender, cena je ta koja u većini slučajeva napravi veliku razliku. Svakako je jeftinije nego kupiti novu ili polovnu mašinu, ali s druge strane to podrazumeva da morate imati dobro isplaniranu dinamiku posla i na vreme obezbedite telehender, bez koga gotovo nijedno profesionalno gradilište ne može da funkcioniše na pravi način.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here