Gradonačelnica ugostila učesnike „Srem Folk Festa“

1
389

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, ugostila je u Gradskoj kući učesnike ovogodišnjeg „Srem Folk Festa“.

Podsetimo, Međunarodni festival folklora „Srem Folk Fest” se održava u Sremskoj Mitrovici od 11. do 14. avgusta okupivši 16 folklornih ansambala iz 13 zemalja, oko 600 izvođača. Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici ansabala iz Gruzije, Španije, Grčke, Meksika i Slovačke.

Ovaj festival je omiljen među Mitrovčanima, a cenjen i poštovan na međunarodnoj sceni. Iz godine u godinu učesnici ga čine većim, a u prilog tome govori posećenost koja samo raste. Festival je dobra prilika da se međusobno upoznamo, nešto novo naučimo o drugim kulturama, tradiciji, narodima, ali i da sklopimo prijateljstva. Verujem da sa Festivala niko nije otišao ravnodušan kući, kako učesnici, tako ni posetioci”, rekla je gradonačelnica Milovanović tokom prijema.

Festival „Srem Folk Fest” završava se večeras svečanim koncertom na Žitnom trgu, gde će se predstaviti svi učesnici festivala.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here