I ove godine besplatan prevoz za sve Mitrovčane starije od 65 godina

0
574

Odlukom gradske skupštine Sremske Mitrovice, sva lica starija od 65 godina sa teritorije opštine, bilo da su penzioneri ili ne, ostvarivaće pravo na besplatan prevoz u vozilima javnog gradskog prevoza. To im je obezbeđeno za sve linije gradskog i prigradskog prevoza putnika.

Uslov je da imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

„Korisnici prava obraćaju se direktno prevozniku „Sirmijumbusu” i prilažu potrebnu dokumentaciju, fotografiju, penzioni ček, potvrdu iz Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja da su korisnici penzija, fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu za ona lica koja nisu korisnici penzija. U periodu radnim danima od pet do sedam časova i od 13:00 do 15:00 sati, obzirom da je tada najveća frekvencija putnika u gradskom prevozu i penzioneri će morati da kupe voznu kartu. U svim ostalim terminima, na svim linijama, gradskim i prigradskim, uz tu potvrdu vozne isprave neće morati da imaju kartu. Odluka važi tokom cele godine i značajno će doprineti najstarijim sugrađanima da im sva mesta budu dostupna,” objasnio je načelnik Vitomir Obrenčević.

Pokaznu kartu za prevoz, za celu 2023. godinu, zainteresovani mogu da dobiju od prevoznika „Sirmijumbus” na gradskoj autobuskoj stanici. Potrebno je da dođu sa očitanom ili fotokopiranom ličnom kartom, fotografijom, a penizoneri i sa poslednjim čekom penzije.

Grad je, na ovaj način, četvrtu godinu zaredom, nastavio sa  besplatnim gradskim i prigradskim prevozom na svojoj teritoriji za sugrađane starije od  65 godina.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here