INĐIJA: Novac na konkursima dobijali funkcioneri SNS-a, pare trošene i na teletinu ispod sača

1
3379

Novac građana Inđije u poslednje dve godine preko više konkursa koje je raspisala lokalna samouprava dodeljivan je udruženjima čiji su zakonski zastupnici funkcioneri vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Kako se navodi, u poslednje dve godine na javnim konkursima dodeljeno je 630.000 dinara udruženju čiji je zakonski zastupnik Milan Predojević, donedavni predsednik Skupštine opštine Inđija.

Istraživanje je pokazalo da je novac građana ove sremske opštine u poslednje četiri godine dodeljen i mediju čija je glavna i odgovorna urednica Radmila Mitrović, koja je u tom periodu bila šefica odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu.

Udruženje čija je zakonska zastupnica Radmila Mitrović u protekle tri godine iz opštinskog budžeta dobilo je 4,1 milion dinara.

Novac koji je predviđen za realizovanje programa od javnog značaja, a koji su dobila udruženja funkcionera vladajuće stranke, u najvećoj meri je potrošen za „personalne troškove“ ali i za jelo i piće, pokazuje istraživanje.

Udruženju „Кlub za negu nauke i kulture Milutin Milanković“ koje je osnovano 21. septembra 2017. godine, čiji je zastupnik Milan Predojević, 2. jula 2018. godine odobreno je 280.000 dinara.

Finansijska sredstva su bila namenjena za realizaciju programa pod nazivom „Precesija libra 2018„, a od planiranih 12 održano je deset tribina, dok je oko 75.000 dinara potrošeno u dva restorana na jelo i piće.

Naredne godine, udruženje Milana Predojevića za program „Nutacia Aries“ dobilo je 350.000 dinara iz opštinske kase, a od tog iznosa je za ishranu i osveženje utrošeno 80.000 dinara, pri čemu najviše za teletinu ispod sača – 31.200 dinara.

Istraživanje je pokazalo da je Udruženje za medijsku afirmaciju MAT Radmile Mitrović novac koji je dobijen za sufinansiranje medija najviše potrošilo na plate zaposlenih, dok je ukupno iz opštinskog budžeta u protekle tri godine udruženje dobilo 4,1 milion dinara.

Milan Predojević je na mesto predsednika Skupštne opštine Inđija imenovan u junu 2016. godine kao kandidat SNS.

Kada je reč o Radmili Mitrović, ona je u prethodna dva saziva Skupštine opštine Inđija bila odbornica, a u prošlom sazivu i šefica odborničke grupe SNS.

Predsedavala je Savetom za praćenje primene etičkog kodeksa i predsednica Stručne komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Na nedavno održanim izborima izabrana je za poslanicu u Skupštini Vojvodine.

(Beta/VOICE)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here