INĐIJA: Počela školska godina, a javni prevoz ne funkcioniše!

0
591

Problem koji građani Inđije već duži vremenski period imaju sa javnim autobuskim prevozom, sa početkom školske godine, kao da je kulminirao. Revolt građana Inđije je veliki zbog toga što je školsku godinu JPI dočekao nespemno i đaci koji svakodnevno putuju proživljavaju prave košmare, autobusa nema, pa nema. Kako stići do kuće ili do škole!??

Lokalna vlast, mada često sklona hvalisanju i samoreklamerstvu, bukvalno ništa nije uradila da promeni katastrofalno stanje, a ono je sve gore, zapravo, prema nezvaničnim informacijama operativan je jednocifren broj autobusa, koliko ih je ostalo ispravnih. Poput učenika, sličan problem imaju i zaposleni građani, koji ne stižu na vreme na posao, a veliko je pitanje kako će poslodavci reagovati na konstantna kašnjenja.

Vlast definitivno nije u stanju da reši problem prevoza, koji traje. mada je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak na konferenciji za novinare rekao da je upoznat sa situacijom.

– Znamo sve, neka se pojavi neki stručnjak koji može da kaže šta mi sada možemo da uradimo sa Lastom dok traje ugovor ovakav kakav jeste da to promenimo. Dakle, radimo na izradi dokumentacije i pripremi za javno – pravitno partnerstvo gde ćemno definisati mnogo detaljnije uslove ugovora i sve ostalo gde bi mogli da povlačimo neka ozbiljnija sredstva u slučaju kašnjenja. .- prenosi In medija Gakove reči.

Prevoznik Lasta, po sadašnjoj situaciji u kojoj se nalazi nije dorastao poslu koji mu je poveren. Sasvim je jasno je da se mora pronaći novi prevoznik, koji bi garantovao i kvalitet vožnje i garantovao dogovorene linije i polaske. To je pomenuo i Gak:

– I možemo da pričamo na temu “Laste” koliko god, ja sigurno mnogo više pričam na tu temu nego bilo ko drugi. I da, loše je. I da, zvao sam direktora 160 puta u zadnjih sedam dana i odgovor je, nema autobusa,pokvareni su. Imamo opciju da uopšte nemamo javni prevoz onda neće ni kasniti, onda se neće autobusi ni kvariti. Ako je to rešenje, ja mislim da nije. Treba da se strpimo, izrada ovog dokumenta vezano za javno privatno partnerstvo je pri kraju i ja očekujemo početkom sledeće godine da ćemo imati daleko, daleko bolji nivo javnog prevoza– navodi Gak.

Ipak, inđijski odbor Srpskog pokreta Dveri smatra da je problem upravo u tome što je to trebalo učiniti pre početka školske godine, pa i deci ali i građanima garantovati kvalitetan i tačan prevoz. Zašto to nije učinjeno od strane lokalne vlasti, iako su veoma dobro su znali kakva je situacija sa prevoznikom Lastom?

Može posle će prvi čovek Inđije da se žali kako nisu mogli, a činjenica je da su mogli ili nisu hteli, a možda nisu ni znali da reše problem prevoza građana Inđije!“ – zaključuju Dverjani.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here