INĐIJA: Šetalište u Inđiji – žrtva gradnje u užem centru!

0
569

Građani Inđije zbog čudnih odluka opštinskih vlasti mogli bi da ostanu bez dela pešačke zone. Tu, u užoj zoni grada, gde je inđijsko šetalište, trenutno su otvorena tri nova gradilišta. U međuvremenu dok radovi traju građani strahuju da se ne ponovi tragedija iz 2018 godine kada je jedna osoba poginula jer ga je u pešačkoj zoni udario automobil.

Investitori se u poslednje vreme odlučuju za izgradnju objekata u užem centru ali koje nisu na glavnoj ulici. Neko bi rekao da je to doprinos ravnomernijoj gradnji Inđije, ali to ima i svoju cenu. Pre svega, ulice gde se grade novi objekti, po nepisanom pravilu, nemaju adekavatan parking prostor.

Na parceli gde se gradi tzv. pametna zgrada, nije jasno definisano kako će budući vlasnici dolaziti do svojih parking mesta. Jedini način da dođu do parkinga je prolaz kroz šetalište. Ako je to tačno, postavlja se pitanje ko u Inđiji daje dozvole za gradnju!? Šetalište bi trebalo da se koristi kako i sam naziv kaže za kretanje pešaka, a ne za saobraćaj bilo koje vrste!

Šetalište u Inđiji već ima problem sa brojem vozila koja svakodnevno prolaze ugrožavajući pešake i pored toga što postoji pomenuta odluka o regulaciji saobraćaja s kraja 2007 godine gde je precizno navedeno ko i kako i kada sme u pešačku zonu.

Srpski pokret Dveri iz Inđije postavlja pitanje nadležnima zašto se nepoštuje odluka o saobraćaju gde je jasno definisano ko kako i kada može da uđe u pešačku zonu. Imajući u vidu sve veću zloupotrebu šetališta, Dverjani smatraju da se mora na nivou opštine doneti nova obavezujuća odluka koja bi na šetalište omogućila ulazak samo onih vozila koji snadbevaju lokale u određenom vremenskom intervalu, hitnoj pomoći i javnim službama.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here