Izgradnja kapele i puta ka groblju u Salašu Noćajskom

0
1280

Mačvansko selo Salaš Noćajski, zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, dobio je novi put ka seoskom groblju. Pored toga, odvijaju se i radovi na izgradnji kapele i parohijskog doma.

U toku su radovi, na više gradilišta u ovom mačvanskom selu naše opštine, iako je na snazi vanredno stanje.

Uprkos tome što je u Srbiji već nekoliko nedelja na snazi vanredno stanje, u našem selu ovog proleća je radno. Trenutno se realizuje projekat izgradnje kapele. Ovaj objekat je stavljen pod drugu ploču i u toku su radovi na unutrašnjosti. Vrednost projekta je oko 4,5 miliona dinara i finansiran je od strane mitrovačke lokalne samouprave.”- rekao je Dragoslav Čupić predsednik MZ „Salaš Noćajski”, dodajući:

 “Radi se o objektu površine 100 metara kvadratnih, za koji je temelj izliven pre nekoliko godina. Pored toga, asfaltirali smo i 360 metara puta ka groblju, a biće napravljen i parking. Put će inače biti urađen sa stabilizacijom, jer vodi i do jedne zadruge, tako da trpi veće opterećenje i mora biti dodatno ojačan”, rekao je Čupić.

Dodao je da su već postignuti dogovori o još nekim radovima u selu i da će se ove mašine preseliti u ulice Dušana Dostanića i Buđe Markovića gde će uraditi popravke gde bude trebalo, a  većim delom i presvlačenje asfaltom tih ulica.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here