Jedini majstor za popravku liftova u Sremu

0
3460

Željko Kosanić, prvi je licencirani serviser liftova, na teritoriji Srema. Zaposlen je u sremskomitrovačkom preduzeću „Gradsko stanovanje„. Prošao je kompletnu praktičnu obuku u Novom Sadu, dok je teoretski deo položio u Šapcu, te je tako i dobio sertifikat Republike Srbije o stručnoj osposobljenosti.

Obuka je trajala dva meseca, raspoređena na 260 radnih časova. Od Nove godine, od 40 liftova u gradu, Željko je zadužen za održavanje njih 35, koji su u sistemu održavanja „Gradskog stanovanja“. Od početka godine, u zgradama kolektivnog stanovanja, Željko kaže, bilo je pet kvarova, ali svakodnevno ima posla, jer je ovom serviseru liftova odgovornost na prvom mestu.

Kako ističe posao nije težak, ali podrazumeva veliku odgovornost i preciznost, a pre svega profesionalnost i dodaje, da svoj posao obavlja timski sa još dvojicom kolega iz Opšte bolnice, koji su uvek tu kada zatreba pomoć, pri izbavljanju građana koji su se zatekli u liftu prilikom kvara.

Neki od liftova u Sremskoj Mitrovici starije su generacije i do 40 godina, ali ima i novijih, stoga iz „Gradskog stanovanja“ apeluju na građane, da budu ipak obazriviji pri upotrebi lifta, jer ukoliko dođe do većeg kvara, za nabavku nekih delova potrebno je više vremena. To do sada nije bio slučaj.

Prema rečima Miloša Kovača v.d. direktora „Gradsko stanovanje“, poruka svim građanima kolektivnog stanovanja, jeste da ukoliko dođe do nepredviđenih situacija u liftu, ništa ne pokušavaju na svoju ruku te da je „Gradsko stanovanje“ upravo tu zbog njih i to 24 časa dnevno.

(STV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here