Jezero Borkovac USKORO U NOVOM SJAJU: Uređuju se plaže, šetališta, šuma… 

0
1393

Lokalne samouprave u Rumi i Irigu, zajedničkim snagama, donele su odluku o uređenju jezera Borkovac. Projekat obuhvata uređenje šume, uređenje jezera i priobalja i uskoro će biti predstavljen javnosti.

Reč je o projektu kojim će se Rumljani i Irižani ponositi – najavila je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i dodala da je sramota da na tri kilometra od centra grada imaju jezero koje propada, plažu koja je nefunkcionalna i priobalje koje zarasta u korov.

Borkovačko jezero je omiljeno izletište svih Rumljana, ali nažalost nije uređeno i iskorišćeno na pravi način, smatraju u ovoj opštini.

Imaćemo uređene plaže, jezero će biti očišćeno, a svi ljubitelji prirode će uživati u prelepom zelenilu. Šetalište kroz šumu će dobiti tartan staze, nove klupe i lepu rasvetu, a u narednom periodu šetalište će uz Borkovački kanal biti produženo do Ulice 15. avgusta. Građani Rume će od centra grada uz potok uređenim stazama moći da prošetaju do najlepšeg jezera u Sremu – poručila je Ćirić, dodajući da će to biti najlepša turistička destinacija u okolini.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here