Još jedno davljenje na jezeru BELI KAMEN! Kupanje zabranjeno, ALI NIKO NE HAJE!

0
3330

Proteklog vikenda, ponovo je jedan od kupača na fruškogorskom jezeru Beli Kamen kod Bešenovačkog Prnjavora, izvučen iz vode zbog davljenja. Po rečima očevidaca, muškarac je ušao u vodu kada ga je iznenada počeo da se davi. Kupači koji su se zatekli u blizini odmah su pritekli u pomoć i pokušali reanimaciju dok su čekali dolazak hitne pomoći. Nesrećni čovek je potom prevezen u bolnicu u Sremskoj Mitrovici, gde mu je ukazana dalja medicinska pomoć. Do trenutka pisanja ovog teksta, njegovo stanje nije bilo poznato.

Ovaj incident je još jednom podsetio na važnost opreza i odgovornog ponašanja na ovom jezeru, naročito u kupališnoj sezoni tokom koje se građani kupaju ne mareći za svoju bezbednost. Posebna je gužva vikendom, kada na jezeru osveženje potraži i više od 1.000 posetilaca.

Upravo zbog velike zainteresovanosti za ovo mesto, tokom letnjih meseci i vrućina, kompanija „Lafarž“ se u nekoliko navrata obraćala Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, obaveštavajući ih o neovlašćenom ulasku u posed u prostor površinskog kopa gde se nalazi jezero.

– „Lafarž“ je prestala sa eksploatacijom ovog površinskog kopa ali i dalje ima obavezu rekultivacije tog prostora i u tu svrhu se svakodnevno kamionima donosi zemljište, pa postoji opasnost da se neko od kupača povredi – navodi se u jednom od brojnih saopštenja ove kompanije koje je upućivala Policijskoj upravi.

O lepoti ovog jezera poslednjih godina često se može čitati i u raznim medijima, koji ovo mesto nazivaju Sremski Karibi, ali retko ko navodi da nije završena rekultivacija kopa, te da jezero za kupače u letnjim danima predstavlja izazov, ali i ozbiljnu pretnju, jer se kupaju na svoju odgovornost. Zbog sve većeg broja posetilaca, mnogi su videli i mogućnost da zarade. Tako iznajmljuju ležaljke, prodaju piće, za što se računi naravno ne izdaju. Tako za dve ležaljke i suncobran ovde se traži 1.000 dinara. 

Svake godine dolaskom toplih dana, kupača je na jezeru sve više, ali je očigledno da niko ne kontroliše šta se dešava na ovom kopu, jer da je tako i slika bi bila sasvim drugačija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here