Kandidati za odbornike na lokalnim izborima: SVAKOJAKOG CVEĆA U BOŽIJOJ BAŠTI

6
2477

Ako ste u poštanske sandučiće dobili promo materijal Demokratska stranka dr. Miroslav Kendrišić (DS, DSHV, NOVA) verovatno ste primetili da tu nešto fali.  

izbori dsMislim, lepo je što smo se upoznali sa biografijom dr. Kendrišića i videli grupni portret kandidata za odbornike sa sve njihovim generalijama, ali zar nije trebalo da nam kažu šta oni to žele da urade bolje od drugih, za čega će se zalagati, kako će zastupati naše interese i što su baš oni ti kojima bi valjalo dati glas? Možda smatraju da ih je dovoljno videti pa da nam sve odmah bude jasno?

Ili veruju da su oni ljudi od takvog autoriteta i ugleda u ovom Gradu da je nepotrebno bilo šta drugo navoditi? Ambiciozno!

Ako bi smo krenuli da analiziramo videli bismo da jednu trećinu kandidata za odbornike čini medicinsko osoblje, pa je logično pitanje da li se kod nosioca liste radi o profesionalnoj deformaciji ili misli da smo ozbiljno bolestan narod, pa i u lokalnom Parlamentu treba da imamo sve same medicinske sestre, tehničare i po kojeg doktora?

Ili je većina članova Demokratske stranke zaposlena na mestu gde je nosilac liste direktor?

Možda im je onda slogan trebao biti ZAJEDNO – u radnom kolektivu, u Stranci, u lokalnom Parlamentu…

Ne znam ko su članovi NOVE niti DSHV, ali pokušavajući da spojim lik sa grupne fotografije i identitet, kod jedne osobe nikako mi nije išlo. Na slici do samog dr. Kendrišića stoji koordinatorka mitrovačkog Karitasa koja, po pričama upućenih uopšte nije diplomirani psiholog, niti se preziva Miščević!

zeman2Sasvim mi je svejedno ako neko želi da zadrži prezime bivšeg muža, možda su u pitanju lepa sećanja ili identifikacija sa javnim ličnostima, npr. sa Marijanom Mateus… Donekle razumem i kad neko sebi hoće da da na značaju pa kaže da je nešto što nije…

Tolerišem i kad žene sakriju koji kilogram viška, pa čak i godinu rođenja…

Bez želje da se bavim bilo čijom privatnošću ipak moram reći da je lažno predstavljanje na odborničkoj listi blam, zar ne?

Upravo i da dotična poseduje diplomu Filozofskog fakluteta nešto što svakako ne može da sakrije su malverzacije u okviru Karitasa koje baš i nisu dobra preporuka za jednog odbornika. Ni činjenica da u Karitasu rade veoma posvećene žene i da su korisnici zadovoljni uslugom koju od njih dobijaju ne može abolirati koordinatorku od odgovornosti koja nikako nije u skladu pobožnošću i humanošću koje javno propagira!

U nadi da će organi kojima je to posao konačno početi da se bave načinom opredeljivanja i korišćenja miliona iz budžeta ovog Grada Župnom Karitasu „Blažena majka Terezija“ i udruženju građana Karitas „Sveta Anastazija“ i ulogama nekoliko ovlašćenih osoba u Karitasu i resornoj Gradskoj upravi mogu da kažem samo sledeće: malverzacije vezane za prebacivanje novca iz Gradskog budžeta namenjenog Demokratskoj stranci na račun izvesnog Udruženja, koje se u lokalnim medijima pripisuju prof. Lemajiću, takođe kandidatu za odbornika na ovoj listi, su sitan doživljaj u odnosu na Karitas igrarije!

Srećni nam bili Izbori 2016.

 

M. Novković

6 COMMENTS

  1. Dotična Zeman K.,kažu zene iz crkve uskače u krevete tudjih muževa, moralno dno koje se skriva u liku Boga i vere.

  2. Ma kakvo cveće,korovčina najgora,zato Total u ruke i prskaj da nikad ne nikne. Šta je tebi doktore ovo trebalo,da te prljaju koje kakvi,preletači i prevaranti…nekad sam te cenio

  3. Koliko je ovde bljuvotina napisano,kao i toliko ne istine sram da vas bude koliko lazi sirite zajedno sa vama koji komentarisete o tudjim zivotima,a nista ne znate.Tako komentarisu osobe koje zavide!

  4. Draga Veco,
    kao autoru koji stoji iza svake napisane reči veoma mi je stalo da znam šta je laž i neistina u mom tekstu? Da li je broj medicinskih radnika na listi DS izmišljen? Ili Vas je možda povredio nešto vezano za koordinatorku Karitasa? Ne podržavam komentare vezane za emotivi život i tu vrstu privatnosti, iako znam stvari koje bi mnoge ostavile u šoku! Što se tiče obrazovanja dotične izgleda da zaista nije ono za šta se predstavlja! A finansijske malverzacije Karitasa stvarno bi trebalo da postanu predmet istrage. Ovu tvrdnju mogu braniti i na Sudu, sa sve materijalnim dokazima, u svako doba. Sigurno je da i župnik, u jednom momentu direktor mitrovačkog Karitasa, dobro zna čemu pričam! Ako ste spremni da otkrijete svoj identitet možemo polemiku nastaviti na facebooku! Pozdrav.

  5. Veco, ne znas istinu a poturas se da branis onu koja bi ti sutra zabila noz u ledja. Autorka teksta ni malo ne prica gluposti, cak sta vise, mnogi ce se iznenaditi istinom o doticnoj blazenoj gospodji, a jednom ce se morati pokrenuti istraga o njenim prljavim rabotama i to ne samo u Caritasu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here