Keltsko naselje kod Inđije otvorilo kapije za posetioce

0
677

Turistički kompleks, koji je najviše namenjen deci, Keltsko naselje u Inđiji, novu sezonu počeo je proteklog vikenda.

Posetioci su mogli da uživaju u bogatom programu. Kako navode iz Turističke organizacije Opštine Inđija, lepo vreme i predstojeći praznici, ali i stalo interesovanje za otvaranje, naveli su ih da već otključaju kapije kako bi posetioci mogli da uživaju u letnjem vremenu. Pored novih sadržaja u kojima će uživati mališani, jedan od najatraktivnijih je adrenalin park za decu uzrasta od 5 do 15 godina, a u planu je i dodavanje stene za penjanje i zip-lajn.

Pored ovih novina, u samom selu postavljene su dve nove kućice koje će dodatno približiti život Kelta na ovim prostorima, izgrađuju se dve nove kule za stražare, kuhinja je stavljena u funkciju, dodati su novi sadržaji u muzej, ali i urađeni razni dekorativni radovi – kažu iz Turističke organizacije, dodajući da ovaj turistički kompleks koji je otvoren pre tri godine, beleži sve više posetilaca.

U centralnoj kućici posetioci mogu da pogledaju letnju, zimsku, žensku, mušku i dečju garderobu Kelta, ali i keramiku, oruđe, nakit. Ukupno 20 keltskih nošnji su sašili učenici srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije, a kompletan materijal im je obezbedila lokalna samouprava. Pored već navedenog, goste očekuje još mnogo zanimljivih sadržaja.

Prve godine kada je turistički sadržaj počeo sa radom, za tri meseca bilo je 12.000 posetilaca, sledeće godine 30.749, a lane oko 40.000. Očekuje se da ove doći više od 60.000 gostiju.

Posle dugo godina rada na ovoj jedinstvenoj turističkoj ponudi, u koju je utrošeno oko 26 miliona dinara, gosti koji prolaze kroz bedeme kompleksa imaju priliku da vide kako su izgledale nošnje Kelta, njihovo oružje, alat, novac i mnoge druge zanimljivosti – na površini od 1,26 hektara. Cene su kao i prošle godine, za decu 250 dinara, dok je za odrasle 350 dinara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here