KO JE ALTERNATIVA kad opozicija dotakne dno?! – KOLUMNA DR GORANA IVIĆA

4
6802

Naša lokalna politička personifikacija režima je sublimacija dodvorištva i podaništva koja, različitim mehanizmima obmane, uspeva da već blizu 20 godina čvrsto drži vlast u gradu.

Opozicija u lokalnim okvirima prevazilazi samu sebe na generalnom nivou. Ona je u stvari brlog sadašnjeg lokalnog i republičkog režima, koji ih godinama uzgaja. Tu mislim na skoro sve aktere sadašnje tzv. opozicije (ima ih, ipak čast izuzecima). Mogli bi se poimence personifikovati, ali nema potrebe.

Lideri tzv. opozicije su postavili na sva mesta u svojom lokalnim organizacijama (pa čak i regionalnim) režimske ljude, koje su im lokalni moćnici servirali. Ili su ovi prvi svesno pristali na to, jer sutra neće biti važno ko su ljudi koji za njih glasaju ili su iz sopstvenog komfora i površnosti pristali da im „neki poverljivi glasnik“ predloži lokalnog vođu.

A aktuelni režim pokušava time sebi da izgradi potencijalni tunel za ponovno izvlačenje i prevaru u cilju pripreme za novi prelet. U zanesenosti sobom i svojim podanicima, oni pokušavaju da preimenuju stvarnost, te iniciraju lupinge iz redova „redovne“ opozicije i stvaranje tzv. lokalnih pokreta, zakićenog tzv. Uglednim Građaninom.

Da li aktuelni režim i onaj prvi među njima (prvi sa republičke izborne liste), zaista misli da će da im prođe građanska opcija lokala, prerušenih režimskih pijuna i poltrona bez novih ljudi, bez programa za oslobođenje grada, sela i cele ove izmučene zemlje?

Da li opet opozicija stvarno misli da će iko više pristati na njih, koji su imali priliku, a nisu učinili ništa? Apsolutno lišeni energije i ideja oni su ostali bez bilo kakvog supstrata koji će sutra opredeliti nekog samomislećeg i/ili mladog da im da poverenje i zaokruži baš njih.

Pošto nas ima još, koji mislimo svojom glavom i ne plašimo se ničega što bi ova vlast, i njima pridruženi sateliti, mogli da urade sa nama, možemo da im poručimo: “Znajte da vam ovog puta to neće proći!

Čekaćemo da se pojavi pokret, lokalna grupa građana, nova stranka, koja će ponuditi program, koji nas čuva da ostanemo, da sačuvamo ono što zaista jesmo i što još čini ovaj narod.

Zato nas, molim vas, više ne potcenjujte.

(Prim. dr Goran Ivić)

4 COMMENTS

  1. Svet tacno, Kendrisic bukvalno do juce bio DS a posto ga Nedimovic postavlja za direktora bolnice sad izlazi kao GG na izbore, lazna opozicija bio i ostao.
    A ovaj Ivic kuka, sve je tacno ako se ne uzme u obzir ko je pisao. Izgleda je izvisio za politicku podrsku pa bivsi DS uterivac sigurnih glasova postao ogorceni pravdoljubici analiticar.

  2. Auuuuuu, doktore, kako te nije sramota da bilo šta pričaš o politici, kada si i ti personifikacija svega onog što si ovde kritikovao. Bio si direktor bolnice, pa nismo videli da je procvetala, kao što to nije bio slučaj ni u vreme Kembinog direktrovanja, niti sada, u vreme Vrceljevog. Nemaš ti pravo da napadaš ovu nakaradnu vlast, jer maksimalno koristiš neuređenost države i odsustvo sistema. Imaš polikliniku i Šidu, a uzimaš lovu i u bolnici. Što nisi stinsuo petlju, kao neki doktori koji su dali otkaz u bolnici i otišli u privatni sektor. Zar to ne bi bio moralni čin jednog „moralnog čistunca“ kakvim se ti predstavljaš.
    Budi ti nama zdrav, radi svoj posao, ali nemoj nam deliti lekcije i pričati o razmišljanju svojom glavom i o moralnim načelima lokalnih političara.

  3. Prijatelju za ti nisi ono bese bio u SDPS-u kod Rasima koji je olicenje za sve ovo sto si napisao? Zar nisi bio i u DS-u? Nisi preletao? Sreca tvoja pa imas debeo obraz…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here