Koje aplikacije će pomoći da maksimalno iskoristite svoj mobilni telefon

0
689

Prvobitno, samo sredstvo za komunikaciju, pametni telefon je u međuvremenu postao mnogo više od toga. Malo je onih koji bi mogli svoj život da zamisle bez ovog uređaja. Pored komunikacije kroz brojne aplikacije, mobilni telefon je nezamenljiv u skoro svim sferama svakodnevnog života.

Jeste li se nekad zapitali kako možete svoj mobilni učiniti još zanimljivijim i korisnijim?

Pod pretpostavkom da već maksimalno koristite sve funkcije vašeg uređaja, preostaju vam još aplikacije. Aplikacijama možete uvek obogatiti vaš mobilni telefon, i to u oblastima koje lično preferirate.

Učinite svoj mobilni interesantnijim kroz nove aplikacije

Sa toliko aplikacija na Google Play-u, teško je sve ispratiti. Još je teže izdvojiti najbolje među njima.

Ukoliko vam je ponestalo ideja, za vas smo sastavili izbor nekih od najboljih Android-aplikacija iz različitih oblasti. Potražite inspiraciju!

Kada vam ponestane ideja kako da oslobodite memorijski prostor na pametnom telefonu – očistite ga pomoću aplikacije! Ove aplikacije traže nepotrebne datoteke, kao što su keš-podaci i duplikati slika. Preporučujemo: CCleaner, FancyCleaner ili SD Maid. Kod iPhone-a su to: Cleaner ili Smart Cleaner.

  • Spotify – Već dobro poznata aplikacija za striming muzike, ali upravo zato ne može izostati sa liste najboljih. Korisnici imaju pristup muzičkoj biblioteci, uz vrhunski doživljaj zvuka. Većina umetnika se sada predstavlja na Spotify-u, čineći tako svoju muziku dostupnom za strimovanje. Takođe možete praviti svoje play-liste, i imati uvid u liste pesama drugih korisnika. Uz pretplatu, strimovanje je neograničeno, dok ćete kod besplatnog korišćenja izgubiti neke funkcije.
  • Adobe Lightroom Foto-editor – Ovo je jedna od najboljih, među brojnim aplikacijama za uređivanje fotografija. Adobe je poznat po svom softveru za editovanje slika i videa. Uz Lightroom imaćete zaista moćnu alatku na vašem mobilnom telefonu. Aplikacija je jednostavna za upotrebu i dolazi sa raznim alatima. Tu su i brojni tutorijali, uz koje ćete, ako ste početnik, lako savladati sve korake.
  • Waze – Ova aplikacija se ne razlikuje mnogo od Google Maps-a, ali bi nekom mogla biti praktičnija. Waze vas pouzdano vodi kroz saobraćajne gužve, gradilišta, nesreće, do cilja. Vašu rutu prilagođava realnom vremenu, pokazuje najjeftinije benzinske pumpe i upozorava na radare. Vredi je instalirati na pametni telefon!
  • DuckDuckGo Privacy Browser – Zaštita podataka i digitalna privatnost su vam prioriteti dok surfujete? Tada bi trebalo da u vašem mobilnom imate ovu aplikaciju. Ona vam nudi uobičajene funkcije pretraživača, plus brojne funkcije za bolju zaštitu podataka i više privatnosti na mreži.
  • Tagesschau – Uz ovu aplikaciju na mobilnom telefonu ćete uvek biti dobro informisani o svim nacionalnim i međunarodnim događajima. Takođe možete da podesite iz kojih država želite da dobijate vesti. Po želji, push-obaveštenja će vam odmah skrenuti pažnju na pristigle novosti.
  • Der Postillon – Ukoliko vam bude potrebno malo humora, posle zabrinjavajućih vesti iz Tagesschau, trebalo bi da instalirate aplikaciju iz satiričnog veb-magazina Der Postillon. Dakle, svakog dana dobijate najnovije vesti koje će vas nasmejati, isporučene direktno na vaš pametni telefon – naravno bez trunke istine!
  • TikTok – Aplikacija koju preporučujemo svima koji žele da budu na YouTube-u, koji ne beže od izazova i vole da eksperimentišu sa video-funkcijom svog telefona. TikTok je video zajednica u kojoj korisnici mogu biti aktivni i kreativni: snimati kratke video-zapise, uređivati ih i podeliti sa ostalima, od kojih dobijate feedback. Veoma je popularna, posebno kod mlađe populacije.
  • FaceApp – Jedna od trenutno najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija, posebno dizajnirana za selfi. Svojim mobilnim telefonom napravite selfi-fotografiju, a zatim otkrijte mnoštvo funkcija koje će transformisati vaš izgled, uz beskrajnu zabavu.
  • Audioteka – Ovde imate avanturu, romansu, horor i fantastične svetove – u vašim ušima. Uz Audioteku na telefonu, možete uroniti u svet audio-knjiga, i izgubiti se u uzbudljivim pričama i mašti. Vaše omiljene audio-knjige možete slušati i offline. Preuzimanje prve knjige je besplatno, stoga preporučujemo da isprobate i ovaj način „čitanja“- možda vas podseti na detinjstvo!
  • Lep‘s World 2 – Živopisni nastavak svetskog favorita u igricama. Klasična igrica sa skakanjem i trčanjem, koja će vas uvući u magični svet magije, goblina i zlata. Avantura koja će trajati ukupno 96 nivoa, a možete je igrati i offline. Podseća na Super Maria, ali je ovde glavni junak irski patuljak- leprekon.

Nadamo se da vam je naša lista pomogla da unapredite zabavu na vašem mobilnom telefonu. Međutim, ukoliko vam za zabavu nedostaje pravi telefon, savetujemo da posetite neku od internet-prodavnica, i odaberete najbolji uređaj po povoljnoj ceni.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here