Koliko nogu imaš, Danice?

0
1219

Pre neki dan na sajtu Danas-a, eto ti teksta dugogodišnjeg, a vremešnog stipendiste srpsko-ruskog KGB-a koji po principu „što se babi snilo…“ piše o „emotivnim posetama“ u zatvoru, pa bih da napišem neku, a ako preteram i budem tužen, što je sasvim izvesno, vadiću se na ove nesnosne promene vremena i sve vas smatram za svedoke.

Da počnemo. Moguće je da Danicu Drašković (u daljem tekstu D.D.) štošta svrbi, ali ako bi redom da eliminišemo moguće uzroke, teško je za poverovati da je u prvih pet potencijalno ljubavisanje nekog robijaša (dobro, ne bilo kakvog robijaša, ali ipak…) Teško otprilike koliko bi bilo teško poverovati da se kod dotične i muža joj pojavila kakva griža savesti, od griže eventualno neka buva ili picajzla, ali savest? Sumnjam, bar za sve ove godine nije.

Nije neinteresantno da je svojevremeno lični ginekolog D.D. postao poslanik i to mimo svakog stranačkog reda, pa posle ode i u diplomatiju, što za lekare baš i nije uobičajeno. Verujem da je jasno da mi nije namera da umanjujem lekarsku stručnost, niti da govorim o toplim ili hladnim rukama pri delikatnim pregledima žena, još manje da se sprdam s tim časnim zanimanjem, kao ni da ponavljam onaj prostački vic u kojem se muž dotične poredi s onim čime se ginekologija inače bavi, koliko god on to zaslužio, a nije da nije.

Verujem da slutite o čemu se radi. O bezobrazluku i bahatosti, naravno!

Mnooogo se zaradilo na grbači narodnoj, mogao bi to neko da pokuša i da otme, ali D.D. kao da je zaboravila da to niko sobom u grob odneo nije. Kome se D.D. obraća i to u svojstvu dokonog penzionera?
D.D, ne razumem zašto se ne obratiš svom sponzoru, pokrovitelju, svom koalicionom partneru, onom na čijoj listi ste izlazili na izbore i zahvaljujući kome ste se tako dooobro uhlebili? Zašto od onog koji sve državne konce drži u rukama ne tražiš demontiranje Službe i otvaranje političkih dosijea, nego to očekuješ od kilavog Draže Petrovića i malobrojnih konzumenata njegovih autošovinističkih splačina od novina?

Nego, da ti ne misliš da ON štiti Legiju? Zašto to onda ne kažeš jasno i glasno ili Ti, deceniju i po član upravnog odbora NIS-a, uz, za prosečnog Srbina enormnu apanažu (10 miliona godišnje!) bez da znaš čime se NIS uopšte bavi tako rizikuješ da ostaneš bez iste? Je l tu zapelo, malo je para?

Kad čovek pogleda, zašto li vas „drži na rani“ kad mu ne vredite ni po …. ladne vode, osim (!?) ako nekoga ne držiš u šaci (neki kažu i da trguješ bratovljevom krvlju?) Koga bi to iznenadilo, ti i muž za malo ličnog luksuza u starosti prodali ste onoliki narod spreman da pogine nebili se oslobodio komunističkih okova. Vredi li ta izdaja još jednog prepunog cipelarnika?

Ali, kako da na sledeći prijem kod prinudnog upravnika Srbije Hila odeš, a da kao žrtve, bez stida, ne spomeneš dvojicu američkih državljana, teroriste i ništa manje zlikovce od tog istog Legije?!

Nego, kad pričaš o kriminalcima i zločinima, ko je ono beše organizovao Srpsku gardu? Kako to da nema više suza za Giškom, za Belim, za Dugim Lainovićem, za ubicom Ljube Zemunca koji je trebalo da bude poslanik SPO i njegovim izrešetanim pulenima s Voždovca?

Zgroziš li se kad od NIS-a svaki mesec dobiješ milion nizašta i piše li na čeku da su pare od srpsko-ruske UDB-e? Žuljaju li te D.D. neke cipele kupljene od krvavih narodnih para?

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Branislav Markićević*

* jedan od sinonima za SPO u Sremkoj Mitrovici od osnivanja, gutač suzavca 9. marta 1991. i neko kome nije zinulo dupe za pare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here