Kome je namenjena tartan staza na savskom keju?

1
8576

Tartan staza koju su Mitrovčani dobili pre tri godine često se nepravilno koristi, pa nadležni apeluju da biciklisti ne voze po njoj.

Tartan staza je podloga namenjena sportistima za vežbanje, kako profesionalnim tako i rekreativcima. Sremska Mitrovica je dobila svoju tartan stazupre tri godine na inicijativu Atletskog saveza Grada, ali sve je češća slika da se ona ne koristi pravilno. Nadležni apeluju na građane da po tartan stazi ne voze bicikle i motore, kako bi duže potrajala.

Mitrovica je među retkim gradovima koji mogu da se pohvale postojanjem tartan staze uz samu obalu reke, međutim na društvenim mrežama sve su češće slike kako stazu koriste i biciklisti ali i motoristi. Nadležni apeluju da se po tartan stazi ne voze ni roleri, bicikli i druga motorna sredstva kako bi se staza sačuvala i kako bi duže potrajala.

U nekim gradovima se građani kažnjavaju za nesavesno korišćenje tartan staze, čak i pešaci „koji ometaju rekreativne aktivnosti korisnika tartan staze„. Da li i u kojoj meri će to i u našem gradu biti primenjeno, ostaje da vidimo.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Ovih 500 metara ću da siđem sa bicikla ali ostali deo keja je i naš a onda neću da ih vidim na biciklističkoj stazi. Kada budu kažnjavali pešake i rekreativce na biciklističkim stazama može i nas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here