Kome je namenjena tartan staza na savskom keju?

3
6034

Tartan staza koju su Mitrovčani dobili pre nekoliko meseci se često nepravilno koristi, nadležni apeluju da biciklisti ne voze po njoj.

Tartan staza je podloga namenjena sportistima za vežbanje, kako profesionalnim tako i rekreativcima. Sremska Mitrovica je dobila svoju tartan stazu pre nekoliko meseci na inicijativu Atletskog saveza Grada, ali sve je češća slika da se ona ne koristi pravilno.

Nadležni apeluju na građane da po tartan stazi ne voze bicikle i motore, kako bi duže potrajala.

Mitrovica je među retkim gradovima koji mogu da se pohvale postojanjem tartan staze uz samu obalu reke, a koja je namenjena sportistima i rekreativcima. Međutim na društvenim mrežama sve su češće slike kako stazu koriste i biciklisti ali i motoristi.

Nadležni apeluju da se po tartan stazi ne voze ni roleri, bicikli i druga motorna sredstva kako bi se staza sačuvala i kako bi duže potrajala.

U nekim gradovima se građani kažnjavaju za nesavesno korišćenje tartan staze, čak i pešaci „koji ometaju rekreativne aktivnosti korisnika tartan staze„. Da li i u kojoj meri će to i u našem gradu biti primenjeno, ostaje da vidimo.

(STV)

3 COMMENTS

  1. A zašto nije napravljena i biciklistička staza? Od automobila ulicama ne može neometano da se vozi a biciklisti su proterani sa keja. „Svaka čast“ na projektu.

  2. Ima dve vrste ljudi. Stariji koji misle da je to biciklistička staza, jer su u gradu one uglavnom crvene boje i oni drugi, bezobrazni, koji namerno voze tartan stazom. Čak neće da se pomere ni kada naiđe neko ko trči stazom. Za prve, komunalno bi trebalo vidno da obeleži da je to tartan da nije za biciklove, a za ove druge treba policija i kazne. Naravno, policije u SM, posebno komunalne, kao i da nema.Biće da su duhovi. Godinama nisam videla uniformu na keju, pa se svašta dešava. Po plaži se voze automobili kako bi prišli smrdljivom kampu ispod sremovog igrališta, idioti šetaj pse bez povodca, ne vodeći računa o tome što se neki ljudi, a posebno deca, boje pasa, voze se motori. Dakle, lep objekat poput keja, koji bi trebao da pruži uživanje građanima u šetniji, nie u svojoj funkciji. Nije, zbog bezobraznih ljudi i policije koja ne radi ništa.

  3. Da je za bicikle ili motore ne bi bila mekana podloga i bila bi propisno obelezena trakama prema saobracajnim propisima. Mekana podloga sluzi da ublazi opterecenje na kolenima tokom trcanja. Prema tome nikako ne nema logike da je koriste biciklisti. Nema logike ni da se koristi za setanje, s obzirom da je tik uz trotoar, premda razumem starije osobe koje je koriste za lagodnije hodanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here