Kome smeta gradonačelnica Ceca?

6
7486

Iako su upravo završeni „Korona Izbori“ po mnogo čemu bili specifični, pljuvačina svega i svakog, kao deo večitog folklora, nije izostala. I ne jenjava! Da li se kralo, muljalo, ucenjivalo… sada je manje važno jer je ishod borbe poznat.

Naprednjaci su u lokalnom parlamentu dobili 42 odbornička mesta što im omogućava da sami „preuzmu odgovornost“ kako se to moderno kaže. Socijalisti su uz pomoć tradicionalnih birača došli do 6 svojih predstavnika. Listi koju je predvodio dr. Kendrišić pripala su 2 mesta, dok će interese birača nove grupe građana „Grad za sve nas“ zastupati njih 11. Činjenica da zbirom svih svojih odbornika nikako ne mogu doakati naprenjacima ostale učesnike u izbornoj trci verovatno deprimira, ali saznanje da su ipak prešli izborni prag može i da raduje.

Dakle, nepoznanica nema, a ni prepreka za brzo formiranje nove lokalne vlasti. Kako je gotovo izvesno da će prva dvojica sa liste naprednjaka svoje profesionalno angažovanje nastaviti na republičkom, odnosno pokrajinskom nivou, nameće se zaključak da će se na funkciji gradonačelnika drugi put u istoriji našeg grada naći žena! Ipak, da je neko unapred rekao da će štura informacija o ovakvoj mogućnosti izazvati salvu, blago rečeno, neprimerenih komentara malo njih bi poverovalo. Da li je moguće da smo toliko primitivni, zavidni i prosti?!

Mala sredina u kojoj se gotovo svi poznaju, dugogodišnji rad u prosveti koji podrazumeva brojne kontakte, generacije đaka… i iskustvo koje je sticala poslednje četiri godine na mestu zamenika gradonačelnika umesto da budu prednost za jednu kvalitetnu ženu, gospođu bre, postali su minus!

Nismo medijski zaštitnici Svetlane Milovanović, nemamo nikakav interes da joj se dodvoravamo, nije mala pa da je baš mi branimo, ali istine radi nemoguće je prećutati. Nadamo se da neće ostati neme ni njene stranačke koleginice ali i političke protivnice, makar zbog ženske solidarnosti i zbog bar još nekoliko stvari, između ostalog:

Profesorka srpskog jezika i književnosti, Svetlana Milovanović, bila je profesionalno ostvarena i pre ulaska u politiku.

Nenametljivo, kulturno i dostojanstveno četiri godine je obavljala funciju zamenika gradonačenika i odlično upoznala delokrug rada gradonačelnika.

Gde god da bude predstavljala naš Grad nema nikakvog izgleda da nas osramoti.

Malo li je?

Ukusi mogu biti različiti, neko i dalje može imati predrasude spram plavuša, ali srozavati jednu ženu iz inata, ljubomore ili sopstvenih kompleksa, zanemarujući zajednički interes, baš je sramota za svakog, makar taj bio i frustriran izbornim rezultatima.

(Mirjana Novković)

6 COMMENTS

  1. Dobar je bio i Vladimir Sanader, dobro je obavljao svoju funkciju, zašto ga menjati?

    • Jeste, napravio je urbanistički haos od grada.Još malo će zgrade i po drveću da zidaju. Napravio rupu ispod pruge vrednu 10 miliona evra, trg zahvalnosti investitorima (robovlasnicima), — dok se interno odeljenje raspada, u sličnom stanju je i pozorište, a o spomen groblju da i ne govorim. Od njega svi beže, što je sramota prema žrtvama, porodicama, građanima….

  2. Moli se administrator da ne izostavlja komentare i da ih prepravlja. Izostavio je buca i da se dobro jelo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here