Komšije Šiđana uhapšenih u švercu kokaina: UVEK SU ŽIVELI NA VISOKOJ NOZI!

1
5361

Vest koja je odjeknula u ponedeljak u Sremu, pa i šire, da su u velikoj međunarodnoj akciji protiv šverca narkotika, gde je zaplenjeno 800 kilograma kokaina izuzetno velike čistoće, vrednog 50 miliona evra, uhapšeni otac i sin Mirko (66) i Dragan (39) Đanković iz Šida, zaprepastila je i ostavila u šoku građane ovog pograničnog mesta sa Hrvatskom.

Tokom dana razgovarali sa komšijama iz ulice gde porodica Đanković živi u Šidu, i sada kako su rekli, jasnije su im mnoge stvari.

Otkako ih znam, živeli su na visokoj nozi. Skupoceni automobili, garderoba, putovanja, dok nas većina ni osnovno nije mogla da priušti za život. Nisu se oni sa komšilikom družili, ali uvek su se lepo pozdravljali sa nama – govore komšije iz ove ulice.

S druge strane na samo dvadesetak kilometara u Erdeviku, na pitanje šta imaju da kažu o njihovom sugrađaninu Vladislavu Funštajnu, koji je takođe uhapšen u ovoj akciji, građani nerado pričaju.

Jedno vreme je radio na brodu, plovio po svetu. Roditelji su mu bili jako cenjeni. On je bio oženjen ali se razveo, pričalo se da je tu bilo svašta u tom braku – kaže jedan od Erdevičana koji je želeo da ostane anoniman.

Inače, organi Republike Srbije nagradili su novčano policijske službenike Uprave kriminalističke policije koji su došli do operativnih informacija na osnovu kojih je španska policija u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenila 800 kilograma kokaina.

(S. K./Novosti/foto: MUP)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here