Koncert Miloša Vukovića (gitara) i Jane Marinković (klavir)

0
233

Ustanova za negovanje kulture „Srem“ organizuje koncert Miloša Vukovića (klasična gitara) i Jane Marinković u petak, 31. maja, sa početkom od 19.00 sati. Koncert će se održati u prostoru Galerije „Lazar Vozarević“.

Kao duo, umetnici su do sada nastupali u Kulturnoj stanici „Eđšeg“ u Novom Sadu, Muzeju makedonske borbe za državnost i samostalnost u Skoplju, na festivalu „Art okupacija“ u Somboru, na festivalu klasične muzike „Osmatranja“ u Kraljevu i festivalu „MuSifanto“ na Sifnosu. Ulaz je besplatan.

Program nastupa:

Manuel Maria Ponse (1882 – 1948)

Sonata Romantika “Omaž Šubertu“
I Allegro non troppo, semplice
II Andante
III Moment musical
IV Allegro non troppo e serioso

Hoakin Rodrigo (1901 – 1999)

Koncert za Aranhuez
I Allegro con spirito
II Adagio
III Allegro gentile

Miloš Vuković (1996) završio je osnovne i master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Vesne Petković. Trenutno je na specijalističkim akademskim studijama gitare na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Aleksandra Hadži-Đorđevića.

Jana Marinković (2001) svoje muzičko obrazovanje započinje 2008. godine u muzičkoj školi „Božidar Trudić“ gde počinje da niže uspehe i zapažene rezultate učešćem na mnogim takmičenjima i festivalima po Srbiji. Srednju muzičku školu „Stanković“ u Beogradu, upisala je 2015. godine u klasi prof. Gordane Sinadinović. Za to vreme je osvojila mnogo značajnih nagrada na takmičenjima iz klavira, ali i kamerne muzike sa svojim sastavom Carpe la musica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here