Konkurs za sufinansiranje energetske sanacije kuća i stanova

0
1029

Grad Sremska Mitrovica raspisao je Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Javni poziv traje do 31. decembra 2023. godine, odnosno dok se sredstva ne utroše.

Prethodno je raspisan poziv za privredne subjekte, i utvrđene su liste direktnih korisnika shodno Javnom pozivu za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Popis odobrenih zahteva za ovu meru može se naći na službenoj internet stranici Grada. Pravo na učešće u ovom javnom pozivu imaju svi građani koji su vlasnici legalnih objekata, izmiruju porez na imovinu i žive u tim objektima.

Za ovaj projekat izdvojeno je ukupno 12,5 miliona dinara. Reč je o ukupno devet mera, od kojih trenutno nema dostupnog subjekta za meru termičke izolacije ispod krovnog pokrivača, te se građani mogu prijaviti za osam različitih mera. Može se konkurisati i za dve mere pojedinačno ili za jedan od tri ponuđena paketa mera: osnovni, standardni i napredni.“ – rekao je Miloš Mišković, predsednik komisije, dodajući:

Prateći ideju da će veći broj mera obezbediti veću subvenciju, građani koji se odluče za neki od paketa mera mogu ostvariti značajne uštede. Na primer, za osnovni paket mera mogu dobiti subvenciju od maksimalnih 55 posto, za standardni paket 60 posto, a za napredni čak 65 posto. Za pojedinačne mere, maksimalni iznos subvencije grada iznosi 50 posto.”

Tekst Javnog poziva kao i konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu Grada Sremska Mitrovica www.sremskamitrovica.rs i Gradskom uslužnom centru, ul. Svetog Dimitrija br. 13, Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here