Konkurs za udruženja iz oblasti poljoprivrede

0
506

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje aktivnosti udruženja građana u 2023. godini. Predmet konkursa Agencije za ruralni razvoj je dodela bespovratnih sredstava za finansiranje realizacije programskih aktivnosti i poboljšanje uslova rada udruženja građana sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju udruženja građana koja obavljaju delatnost u vezi sa unapređenjem poljoprivredne proizvodnje.

Što se tiče ukupnog iznosa sredstava, ove godine opredeljeno je milion dinara i konkurs traje narednih mesec dana, tačnije do 24. avgusta tekuće godine. Prošle godine smo imali 15 zainteresovanih udruženja, suština je, mogu da kažem na osnovu iskustva od prethodnih godina, da se uglavnom sredstva opredeljuju za organizovanje manifestacija, za nabavku opreme udruženjima i dosta su bile interesantne i edukativne radionice.”- objasnila je v.d. direktor Marina Maksimović.

Sredstva koja se dodeljuju po raspisanom Konkursu mogu se koristiti za plaćanje:

1. Troškova zakupa prostora udruženja,

2. Troškova komunikacija (korišćenja telefona i interneta),

3. Troškova kancelarijskog materijala,

4. Putnih troškova,

5. Troškova angažovanja lica u predloženim aktivnostima,

6. Troškova angažovanja prevodilaca,

7. Troškova zakupa sale,

8. Troškova nabavke opreme za udruženje

9. Troškova izrade softvera i veb sajta udruženja,

10. Troškova izdavanja, štampanja i distribucije časopisa,

11. Troškova štampanja reklamnog materijala,

12. Troškova održavanja TV emisija,

13. Troškova učešća na sajmovima,

14. Troškova organizovanja manifestacije poljoprivrednog karaktera.

Programska aktivnost naročito mora da sadrži: oblast u kojoj se program realizuje, teritoriju na kojoj bi se program realizovao, vreme i dužinu trajanja programa, cilj, vrstu i obim aktivnosti koje bi se vršile u toku realizacije programa i ukupan broj lica koji je potreban za izvođenje programa.

Tekst konkursa, smernice i obrazac prijave mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije, na adresi Svetog Dimitrija 6 (zgrada DDOR osiguranja) kao i putem telefona 022/610-573.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here