KUKUJEVCI: Škola svečano obeležila dan Ćirila i Metodija

0
520

Udruženje za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“ obeležilo je liturgijom u crkvi Slavu Svetog Ćirila i Metodija u Kukujevcima, sa đacima osnovne škole „Branko Radičević“ iz Šida, odeljenje Kukujevci. Ravnoapostolni Ćirilo i Metodije zaslužni su za širenje pismenosti među slovenskim narodima.

Nakon liturgije na kojoj su se učenici pričestili, u osnovnoj školi nastavljena je proslava, gde su učenici besedili, čitali svoje radove, pevali, recitovali u čast Dobrice Erića kao zatočnika ćirilice, kao i u čast Ćirila i Metodija.

Podsećamo, već 15 godina postoji udrženje za očuvanje ćirilice i od tada se bore opstanak iste kao i vraćanja u upotrebu kod Srba. Ćirilica je deset vekovno prvo i jedino srpsko pismo kojim je napisano sve vredno u srpskoj kulturi i pismenosti, uz veru i jezik ćirilica je treći stub nacionalnog identiteta srpskog naroda, rekao je Miodrag Kojić ispred udruženja.

Ako želimo da ćirilica ne izumre treba da podsetimo narod, omladinu da je najjednostavije na telefonu ili računaru samo jednim klikom i koristićemo pismo Svetoga Save“, zaključio je Kojić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here