Kulturno-zabavna manifestacija „LETO NA SAVI“

0
691

U mitrovačkom Turističkom info-centru održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici lokalne samouprave najavili ovogodišnju manifestaciju pod nazivom „Leto na Savi„.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilj Ševo, kao i prethodnih godina i ovo leto biće ispunjeno kulturno-zabavnim sadržajem.

Naši najmlađi sugrađani nestrpljivo čekaju da se Sava potpuno povuče i da ponovimo druženja od prethodnih godina. Od 8. jula, na starom mestu, na Gradskoj plaži, za decu će biti organizovane različite radionice.“ – naveo je Ševo, dodajući da Gradska uprava za kulturu i sport svake godine teži ka tome da obogati kalendar kulturno-zabavnih sadržaja, sa akcentom na ono što se do sada pokazalo kao dobro, ali da uvek bude i nešto novo, što bi aktuelnu sezonu moglo da istakne u odnosu na prethodne.

Jul mesec će i ove godine biti rezervisan za najmlađe, ali nećemo zaboraviti ni omladinu, ni ostale sugrađane. Ono, čemu se svi najviše radujemo ovog leta jeste bioskop na otvorenom, koji će biti pravo osveženje i nešto što će, siguran sam, obradovati sve Mitrovčane. Takođe, i avgust mesec, mesec festivala u gradu na Savi, zasigurno je doprineo tome da se naš grad istakne, pre svega u zemlji, ali i u regionu. Letnji festivali, Srem folk fest i Vinski park, dovode brojne goste iz zemlje i inostranstva, a sigurni smo da će ove godine i muzički festival, koji će se održati na terenu „Partizana“ i ugostiti velika imena sa naše muzičke scene, učiniti ovo leto nezaboravnim.„- zaključio je načelnik Ševo.

Po rečima direktora mitrovačke Turističke organizacije, ono što je važno jeste činjenica da su manifestacije prerasle lokani karakter i znatno doprinose broju turista koji dolaze u Sremsku Mitrovicu.

Manifestaciju „Leto na Savi“ organizuje Gradska uprava za kulturu i sport, uz pomoć Turističke organizacije Grada, Ustanova kulture, Sportski savez Grada, kao i udruženja građana „Art front“, „Zlatno runo Sirmijuma“ i kompanije Nintel.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here