LUDILO MITROVAČKE OPOZICIJE! Hapšenje kriminalca nazivaju političkim obračunom

2
3683
Ilustracija/Protestne šetnje

Vest o hapšenju jednog od lidera mitrovačkih protestnih šetnji izazvala je prilično nervozne reakcije njegovih istomišljenika iz Fejsbuk pokreta “Mitrovački otpor” koji sebe vole da predstavljaju opozicijom sadašnjoj vlasti naprednjaka.

Umesto da osude i ograde se od kriminalne aktivnosti Žike Ljubičića, uhapšenog zbog učestvovanja u lancu krijumčarenja migranata, njegovi pajtaši – aktivisti Mitrovačkog otpora uzimaju ga u zaštitu navodeći da je reč o političkom hapšenju. I to samo zbog toga što građanin Žika na Fejsbuku piše nešto što nije po volji vlasti. Kao da je opoziciji, po logici stvari, dozvoljeno da se bavi kriminalom.

Zar je ovakvo razmišljanje aktivista opozicije fer prema građanima, naročito šidske opštine, koji se zbog migranata osećaju kao da žive na Kosovu, uveče se zaključavajući u kuće i ulice prepuštajući hordama nervoznih Azijata?

Iako se sama država teško nosi sa ovim problemom, ponekad to čineći prilično trapavo, nastojeći da zadovoljni sve strane, i migrante, i Evropsku uniju i svoje građane, lider mitrovačkih protestnih šetnji Žika Ljubičić joj još staje na muku, aktivno učestvujući u organizovanom krijumčarenju.

Ipak, članovi Mitrovačkog otpora (iza kojeg se krije Đilasov “Savez za Srbiju”) ovo hapšenje nastoje da prikažu kao politički napad na građanina Žiku jer on, eto misli drugačije, pa mu se za odmazdu “pakuje” šverc migranata.

I još zamajavaju javnost tvrdeći  da ne postoje dokazi iako su nadležne službe otkrile ove aktivnosti još pre par meseci, brižljivo skupljajući dokaze i sklapajući celokupni mozaik krijumčarske mreže.

Neimenovani izvor iz policije kaže da je građanin Žika praznu kuću kod železničke stanice u Martincima, koja je u njegovom vlasništvu, koristio kao sklonište za migrante, u kojoj su oni ostajali dan-dva dok im se ne organizuje prevoz preko hrvatske granice. I zato je, naravno, dobijao novčanu nagradu direktno kršeći i Ustav Srbije i zakone koji tretiraju ovu oblast.

Istovremeno se na Fejsbuku igrao gerilca nazivajući lopovima sve koje mu se nisu sviđali, zavirujući u tuđe krevete i džepove, imajući zdušnu podršku opskurne FB grupe “Mitrovački otpor”.

Tu i tamo pridružio bi im se, svojim hejterskim komentarima, poneki dobro poznati lokalni alkoholičar ili frustrirana gospoža, neki Peca Triper ili neki drugi trulja/hulja, naročito podržavajući Žikin egzaltirani uzvik “Naprednjaci, drma vam se kavez!”, što je fraza koja, po njegovoj mentalnoj aritmetici, zvuči istovremeno i domišljato i upozoravajuće.

I sav se opozicioni program ove družine bazirao na pljuvanju po Aleksandru Vučiću ili bilo kom urađenom projektu lokalnog naprednjačkog odbora, bez ikakvog konkretnog predloga šta bi oni radili kada bi im se zaista dala vlast. Osim što bi sebi namestili neku dobro plaćenu budžetsku poziciju.

Štaviše, ovi opozicionari, kada bi kojim slučajem Vučićevo ime izbacili iz glave, više ne samo da ne bi mogli sastaviti bilo kakvu smislenu rečenicu, već bi izgubili i koordinaciju pokreta, imali bi problem sa gravitacijom, zaboravili bi i da govore, tumarali bi bez ideje kako da zarade lajkove od usijanih i bezidejnih glava kao što su i oni sami.

Bez Vučića u mislima, njihov život bi izgubio smisao jer ne bi imali više koga da optužuju za svoje pogrešne poteze, lenjost ili nesposobnost.

I dok sebi dozvoljava politički progon svih koji ne duvaju u istu tikvu sa njima, taj politički talog koje SNS nije hteo, koji svojim angažmanom u samom startu ovoj vlasti olakšava opstanak, hapšenje građanina Žike (aktiviste iz njihovih redova) nazivaju političkom hajkom jer su, navodno, jedina opozicija u gradu, pa ih se eto i vlast uplašila.

To što su sami bez harizme i uticaja na bilo koga, što su im se protestne šetnje neslavno ugasile, što su neki među njima na samoj granici da u očima sugrađana budu tretirani ka MNRO lica, ne vide kao svoj nedostatak – po njima problem je u “sendvičarskom” narodu jer ne glasa za njih i ne urla na protestnim šetnjama diskretno se družeći sa grobarima mitrovačke tranzicione ere, Lemajićem, Prodanovićem i Vasom PDV, mada svoj deo „krivice“ snose i “plaćeni” novinari jer ne pišu na način koji su ova gospoda zamislili.

Ipak, ovih dana kao glavni krivac njihovog moralnog posrnuća bivaju apostrofirani pripadnici policije zbog čijeg se delovanja na zaštiti pravnog poretka zemlje hapse pojedinci poput vajnog opozicionara Žike Ljubičića.

Zato, umesto da se ograde od kriminalnih aktivnosti svog pajtaša, aktivisti Mitrovačkog otpora na društvenim mrežama odapinju otrovne strelice na pripadnike policije koji su samo časno vršili svoj profesionalni zadatak.

Ako je i od ovakve opozicije, mnogo je…

Žika Ljubičić – vođa mitrovačkih protesta opozicije uhapšen zbog krijumčarenja migranata

(Milan Milivojević/foto: Facebook)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here