MARTINCI: Filmska priča o divljem prasetu kojem su lovci ubili majku

0
4165

Porodica Slavkić iz sremskog sela Martinci, pronašla je u šumi divlje prase kom su lovci ubili majku. Oni ga hrane mlekom za bebe, a plan im je da ga vrate u prirodu kad poraste dovoljno da može samostalno da živi.

Posetili smo ovu porodicu i zabeležili zanimljivu priču – odgajanje Gileta, divljeg praseta kojem su nesavesni lovci ubili majku.

Giletov život je kao život junaka iz prave filmske priče. Odbačenog kao trinaesto prase, pronašao ga je ribočuvar nacionalnog parka Fruška Gora i udomio.

Prilikom obilaska jezera, naišao je na veći broj prasića koji su uginuli, a samo je ovo jedno ostalo živo. Verovatno su mu majku ubili neki nesavesni lovci. On ga je uhvatio i doneo ovde, pa tako sad vodimo računa o njemu kao da je prinova u kući. Kao da je malo dete”, rekao je Dragan Slavkić, opisujući kako je Gile došao u njihov porodični dom.

Slavkići za Gileta tri puta dnevno pripremaju mleko kao za bebe, a hrane ga kao dete – toplim mlekom iz flašice sa cuclom.

On nema uslove da ga majka hrani. On je najverovatnije mog sina prihvatio kao majku”, objašnjava Dragan.

Ipak, Gile je zadržao sve osobine divlje životinje.

Ne smemo da ga pustimo, jer bi bio veliki problem da ga nađemo. Teško bismo ga kasnije uhvatili, jer on bi se odmah zavukao negde”, navodi on, napominjući da ga je Gile tri puta ujeo, dok je pokušavao da pokaže drugima njegove zube.

To je borba. Moj sin je morao da iseče Giletu zube, jer on hoće da ujede. Njima je urođeno da se brane”, kazao je Dragan i naglašavajući da će se Gile, čim odraste, vratiti u svoje priordno stanište.

(Nova S)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here