Masovna tuča migranata, Šiđani u strahu!

0
4522

U tuči koja se dogodila u blizini hrvatske granice na području šidske opštine, teže telesne povrede zadobila su dvojica migranata. Oni su smešteni u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i nisu životno ugroženi, potvrđeno je Portalu iz ovog zdravstvenog centra.

Kako nezvanično saznajemo, do krvave tuče desetak migranata je došlo kada su se dve grupe sukobile. Jedna grupacija je trojicu migranata izbola noževima, vezala i uzela im novac u vrednosti od 10 000 evra.

Trojica migranata su smeštena na Odeljenju opšte hirurgije i u stabilnom su zdravstvenom stanju. Dvojica su zadobila teže povrede od oštrog sečiva, i nakon što su hiruški zbrinuti, njihovo stanje se dalje prati. – kaže dr Đorđe Teodorović načelnik službe Opšte hirurgije u sremskomitrovačkoj bolnici.

Ovakvi slučajevi međusobnih tuča migranata nisu usamljeni, a građani opštine Šid više ne znaju kome da se žale. Pored toga što vrše razbojništva po prodavnicama, upadaju meštanima u kuće, uzimaju im veš sa žica, spavaju po raznim napuštenim objektima, često remete javni red i mir u ovom pograničnom mestu.

Nama problem stvaraju ilegalni migranti, a to su muške osobe od 20 do 35 godina. Ovaj zadnji hladan talas što je doneo veliki minus, oni su svaku kuću za koju su saznali da je prazna, nasilno ušli i boravili. A iza sebe ostave haos, smeće… –priča jedan od ogorčenih Šiđana.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here