MESNA ZAJEDNICA „22. AVGUST“: Podela kanti za primarnu separaciju kućnog smeća

0
845

U okviru projekta odvajanja kućnog otpada, pod sloganom „brzo i lako u Sremskoj Mitrovici sada odvaja svako”, nadležni iz JKP „Komunalija” organizovano su delili kante za primarnu separaciju kućnog smeća građanima Mesne zajednice „22. avgust”.

Kako je već najavljeno, sva domaćinstva u individualnom tipu stanovanja, u kućama, u Sremskoj Mitrovici će dobiti po jednu plavu kantu u koju treba da odlažu reciklabilni otpad. Kante se dele preko mesnih zajednica, potrebno je samo da građani dođu po Plavu kantu bez rasporeda, bilo kog dana i ponesu ličnu kartu.

Jedan kamion specijalizovan za pražnjenje ovih kanti i kontejnera je stigao, a drugi, veći od 20 kubika, očekuje se u anjskorije vreme. Sugrađani će dobiti u svojim poštanskim sandučićima od JKP „Komunalija” flajer sa tačnim objašnjenjem šta može da se stavi u kantu, šta ne i sa tačnim uputstvom kada će biti pražnjenje, tačno po datumima. Plave kante će se prazniti svake druge ili treće nedelje u mesecu, tada građani mogu da iznose kante.

Počeli smo da delimo kante malo ranije zbog velikog broja ukupno 7571 komada kanti koje pripadaju gradu, nažalost, neće ih imati prigradska naselja u ovom projektu. Od samog početka podele plavih kanti je bio veliki odziv, međutim sada se to malo stišava, htela bih da zamolim sugrađane koji nisu preuzeli svoju Plavu kantu da dođu u mesnu zajednicu potpišu ugovor o preuzimanju, potpuno je  besplatno. Plave kante ćemo krenuti da praznimo kada se podele sve. Na ovaj način sugrađani će doprineti čistoći grada i zaštiti životne sredine, smanjiće se količina otpada u kanti koju imaju za mešani komunalni otpad, a i one mlađe generacije će polako početi da uče šta znači odvajanje otpada i koliko to znači za životnu sredinu.” – objasnila je Tamara Milković, PR JKP „Komunalije”.

Projekat je finansiran od strane Kraljevine Švedske, preko Ministarstva zaštite životne sredine, a partneri su u Grad Sremska Mitrovica, Javno komunalno preduzeće „Komunalije”. Plave kante namenjene su za odvajanje reciklabilnog otpada od 240 litara.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here