Mitrovčani suvereno vladaju srpskom Evrovizijom!

0
1803

U prvoj polufinalnoj večeri u takmičenju za srpskog predstavnika na festivalu „Evrovizija“ učestvovalo je i troje Mitrovčana i svi su uspeli da se kvalifikuju među finaliste. Reč je o pevačima Borisu Subotiću i Nađi Ordagić, kao i saksofonisti Georgiju Grbiću.

Boris Subotić pokušaće i ove godine da se domogne Evrovizije. Prošlogodišnji poraz nije lično shvatio već je dao sve od sebe da ove godine pesmom “Nedostupan“ osvoji srca publike.

Ovo će biti moje novo predstavljanje. Mislim da svi imamo ovde borbu sa samim sobom jer treba izaći na ovu scenu, znajući da vas gleda cela zemlja, ali ne razmišljam o konkurenciji, više razmišljam da dam sve od sebe – rekao je Subotić neposredno pred svoj nastup u polufinalu.

Inače, ovaj dvadesetdvogodišnji momak iz Sremske Mitrovice pevanjem se bavi od pete godine. Učestvovao je na raznim takmičenjima i festivalima, a do sada njegov najveći uspeh je drugo mesto na Dečjoj Evroviziji. Učestvovao je u šou programima „Ja imam talenat“ i „Ja mogu sve“, na kom je i pobedio. Boris ima 21 godinu i student je Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, smer muzička produkcija.

Nađa Ordagić (17) iz Mačvanske Mitrovice ovogodišnja je najmlađa učesnica izbora „Pesme Evrovizije“. Ona je u polufinalu festivala „Pesma Evrovizije“ otpevala pesmu „Moj prvi ožiljak na duši“, za koju se kao autori potpisuju Kristina Kovač i Tim Gosden.

Kristina je moj idol. Kao i ona biću sa gitarom. Drago mi je da je ona moja mentorka – rekla je Nađa.

Inače, Nađa Ordagić je rođena 2005. godine. Pohađa muzičku školu „Petar Krančević“, svira klavir, gitaru i peva. U muzici je skoro ceo njen mladi život, a njene pevačke početke vezuje za hor „Vivak“.

Saksofonista Georgije Grbić je nekoliko godina stariji od Nađe i Borisa, a on je u polufinalu srpske Evrovizije učestvovao sa bendom HEGI & Braća Bluz Bend koji su se predstavili sa pesmom „Svadba ili kavga“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here