Mitrovčanka Nina Dragojlović najbolji mladi sportista Vojske Srbije

0
823

Mitrovčanka Nina Dragojlović nosilac Vukove diplome u Osnovnoj školi “Jovan Popović”, osvajačica velikog broja medalja u karateu, koja je stekla znanje za crni pojas, upisala je nakon osnovne škole Vojnu gimnaziju. Učenica 49. klase Vojne gimnazije dobila je laskavo priznanje “Najuspešniji mladi sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“ u 2023. godini.

Članicu Karate kluba Sirmijum iz Sremske Mitrovice uspesi na državnim i regionalnim takmičenjima dovela su do ovog priznanja. Dva pehara za najuspešniju takmičarku i šest zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije bili su dostignuća koja su najviše vrednovana. Na svakom takmičenju osvajala je zlatne medalje i činila sebe i načelnika klase ponosnim. Ambicija u narednom periodu ne manjka, a Nina ne krije zadovoljstvo školovanjem u Vojnoj gimnaziji.

Priznanje Nini Dragojlović i drugim uspešnim vojnim sportistima uručio je na svečanosti povodom obeležavanja Dana vojnog sporta u Domu Vojske Srbije u Beogradu Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, koji je tom prilikom istakao da je sport nerazdvojni segment Vojske i da je ona bez sporta nezamisliva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here