Mitrovčanka u NARODNOJ NOŠNJI predstavljala Srbiju na manifestaciji BESMRTNOG PUKA u Rusiji

0
1160

Na tradicionalnoj manifestaciji Besmrtnog puka koja se održava u Moskvi u čast pobede nad fašizmom, ove godine je, u muzičkom delu programa, Srbiju predstavljala Svetlana Mitrović iz Sremske Mitrovice. Svetlana, kao predstavnik naše zemlje na manifestaciji Besmrtnog puka u Rusiji se kvalifikovala putem konkursa na koji se prijavilo više od 400 lica iz 76 država.

Konkurs je rezultirao pevanjem sa predstavnicima ukupno 13 zemalja, umesto ranije najavljenih oko 60 država, zbog epidemiološke situacije.

Ja sam nastupe imala 4. i 5. maja u Muzeju pobede, to je ogroman muzej posvećen svim žrtvama. Urađen je neverovatno – kaže Svetlana Mitrović solista iz Sremske Mitrovice. Nastupala je najpre u Muzeju u Moskvi, a onda i u jednoj od najvećih dvorana.

Svi smo predstavljali svoje zemlje, ali sam ja bila jedini predstavnik koji je pevao na svom jeziku. Bila sam i u narodnoj nošnji. Baš sam bila ponosna – kaže Svetlana Mitrović, vokalni solista iz Sremske Mitrovice.

Ova devojka se profesionalno bavi pevanjem od ranog detinjstva, njene pesme mnogi vole i slušaju širom Srbije, a ovaj uspeh i nastup pred ruskom publikom, smatra velikom lekcijom koja joj daje podstreka da nastavi i u budućnosti sa izvođenjem pesama, ne samo etno i izvornog profila, već i onih sa pop zvukom.

(A. Plavšić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here