Mitrovčanka Una Brkljač APSOLUTNA POBEDNICA 26. Međunarodnih susreta flautista

0
933
FOTO: Facebook, privatna arhiva

Učenica četvrtog razreda OMŠ „Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice, Una Brkljač, apsolutni je pobednik ovogodišnjih, 26. Međunarodnih susreta flatista „Tahir Kulenović” koji su pod sloganom „Uvek u modi” održani u valjevskoj Muzičkoj školi. Una je proglašena i za laureata osnovnih škola, drugu godinu za redom, a ovogodišnje priznanje za ovu mladu, talentovanu flautistkinju predstavlja značajan korak napred, kako je sama otkrila nakon uručenja nagrade.

Kao i ranijih godina, dodeljene su nagrade i za najboljeg pedagoga, među kojima je još jedna Mitrovčanka, Jelena Vlaović iz MŠ „Petar Krančević”.

Tokom pet takmičarskih dana trajanja festivala na koncertnom podijumu nastupilo je 164 mladih flautista iz 7 država (Srbija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija), a težak zadatak da odabere najbolje imao je žiri koji je činilo sedam akademskih profesora muzičkih akademija Beograda, Novog Sada, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Sofije i najeminentniji profesori flaute srednjih škola Beograda, Novog Sada, Banja Luke, Šapca i škole domaćina, predvođeni umetničkim direktorom Susreta, profesorom FMU iz Beograda, mr Miomirom Simonovićem koji je za apsolutnu pobednicu festivala Unu Brkljač rekao da je fantastična devojčica za koju će se tek čuti!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here