Mitrovica danas dobija novog „Malog gradonačelnika“

0
529

Kako se najavljuje iz kabineta mitrovačke gradonačelnice Svetlane Milovanović, grad na Savi danas će dobiti novog “malog gradonačelnika”. Svečana primopredaja dužnosti između prošlogodišnje male gradonačelnice Marije Majstorović, kojoj ističe mandat, i novog malog gradonačelnika Andreja Božića, najavljena je za danas u 11 časova u Gradskoj kući.

Izabrani mali gradonačelnik Andrej Božić, učenik je II razreda Osnovne škole „Boško Palkovljevi Pinki“ iz Sremske Mitrovice i on je ovogodišnji pobednik literarnog konkursa koji organizuje lokalna samouprava.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović organizovaće svečani prijem i  primopredaju dužnosti male gradonačelnice i novog malog gradonačelnika u svom kabinetu, a nakon toga mali gradonačelnik provešće dan sa gradonačelnicom i obilaziće grad.

Kako se planira, novi mali gradonačelnik Andrej Božić, sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, posetiće Vatrogasni dom u 12 časova, a nakon toga u 13 časova ergelu konja mitrovačkog Kazneno-popravnog zavoda.

Podsetimo, već tradicionalno, 8. po redu mali gradonačelnik je pobednik na konkursu za učenike drugog razreda osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica,  na temu  „Da sam ja gradonačelnik/ca“. Ove godine novina je ta da su se učenici predstavili kroz kratke video klipove.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here