Mitrovica domaćin rock-festivala „In Front of Art“ 

0
579

Sremska Mitrovica je domaćin muzičkog festivala pod nazivom „In Front of Art“. Na otvaranju u četvrtak nastupio je bend Bajaga i Instruktori, dok su sinoć publiku zabavljali Kolja i Grobovlasnici. Festival na terenu Sokolskog doma trajaće do 20. avgusta.

Momčilo Bajagić i njegovi instruktori posle više od 20 godina našli su se pred mitrovačkom publikom, pa je oduševljenje je bilo obostarno. Čuvenim hitom 80-ih godina pesmom „Sa druge strane jastuka“ Bajaga je pozdravio okupljenu publiku, a dp kraja koncerta svi su uglas pevali hitove ovog benda koji se nalazi u samom vrhu rok scene još iz vremena bivše Jugoslavije.

Velik broj posetilaca sa oduševljenjem je, preko video bima, pratio Bajagin koncert i u popularnom parku „Majmunac“.

Druge večeri festivala svirao je Nikola Pejaković-Kolja i „Grobovlasnici“.

Ovaj vrsni muzičar na muzičkoj sceni stekao je status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002). Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako izazovnom drugom albumu “Kolja” (2009). Usledio je i treći album “Grobovlasnici” (2013). Konačno, Kolja je kultni status učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim četvrtim albumom “4 Prsta”, na kojem se izdvojio hit “Ala je lep ovaj svet” (na stihove Jovana Jovanovića Zmaja).

Za subotu je zakazan koncert „Partibrejkersa” i „Zostera”, a u nedelju će nastupiti Cirkus animatori, Neša Bridžis i grupa „Ničim izazvan”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here