Mitrovici odobreno 2 miliona evra za obnovu lokalnih puteva

0
540

U Palati Srbija u Beogradu održana je Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji – „LIID“ projekat.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je na početku konferencije da će kroz projekat „LIID“ čak 145 jedinica lokalne samouprave dobiti značajna bespovratna sredstva za realizaciju infrastrukturnih projekata i jačanje institucija. Ministar je rekao i da predsednik Aleksandar Vučić i Vlada ulažu velike napore na izgradnji moderne i razvijene Srbije.

Na konferenciji je učestvovao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji se zahvalio Francuskoj agenciji za razvoj i Svetskoj banci na ogromnoj podršci i sredstavima koja će lokalnim samoupravama u Srbiji omogućiti da u narednom periodu konkurišu za različite projekte.

Predsednik je poručio da predstavnici lokalnih samouprava moraju da pokažu znanje i posvećenost, kao i želju, kako bi se došlo do najboljih projekata u interesu građana koji žive u Srbiji. Gradu Sremska Mitrovica stavljena su na raspolaganje sredstva u iznosu od 2.096.763 EUR, za rekonstrukciju lokalnih puteva, a tim povodom, Potvrda o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta zvanično je uručena Petru Samardžiću, zameniku gradonačelnice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here