MUKE NEUTEŠNIH RODITELjA: Samo da saznamo ko nam je ubio sina!

0
5153

Milojko Stojić tvrdi da je smrt njegovog sina i posle deset godina obavijena velom tajne. Mladiću iz Nove Pazove bila slomljena vilica, imao modrice od udaraca i ubode po vratu

„Pre četiri godine poslednji put sam bio u sremskomitrovačkom tužilaštvu, da pitam ima li pomaka u istrazi povodom ubistva mog sina. Kažu da i dalje rade na tom slučaju. Želja nam je, dok smo supruga i ja živi, da saznamo zašto je ubijen i ko je to uradio.“

Ovako govori Milojko Stojić, otac ubijenog Dragana (32) iz Nove Pazove. I deset godina od njegove smrti sve je obavijeno velom tajne, ali porodica Stojić ne gubi nadu da će istina jednom izaći na videlo.

Mladić, koji je 20. decembra 2009. napustio porodičnu kuću u Ulici Branka Radičevića, pronađen je sutradan oko 18 časova mrtav kod bivše „Napretkove“ klanice, na kraju Nove Pazove. Prva pretpostavka je bila da je Dragan izvršio samoubistvo, ali je obdukcijom tela u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu utvrđeno da je smrt nastupila nasilno. Šta se zapravo desilo i dalje ne znaju ni istražni organi ni porodica. Istina je, bar zasada, otišla u grob sa pokojnim mladićem.

Na mestu tragedije, dana kada je pronađeno Draganovo telo, u jednoj prostoriji bivše klanice bila je ogromna lokva krvi, a telo pokojnika pronađeno je desetak metara dalje.

Mom sinu bila je slomljena vilica, bili su primetni udarci naneti tupim predmetom u predelu nosa i čela i na kostima glave. To sam lično video i utvrdio pred njegovu sahranu. Takođe, postoje i ubodi od noža u predelu vrata, sa leve i desne strane“ – vraćaju se sećanja Milojku.

Kako kaže, te kobne večeri supruga Dragica i njihova ćerka Jelena, kada im je Dragan rekao da ide da prošeta, nisu primetile ništa neobično. Dragan je često imao običaj da uveče ode u šetnju, a onda bi se vratio i u sobi popravljao kompjutere ili čitao.

Bio je tih i miran. Kažu da je bio vrhunski elektroničar. Koliko znam, bio je u dobrim odnosima sa svima, pa ne mogu ni da pretpostavim ko bi mogao da ga ubije“ – priča neutešni otac. – „Draganova majka se posle pretrpljenog stresa zbog ubistva razbolela i njoj je potreban nadzor 24 sata. Ne mogu da se odvajam od nje. Ćerka se udala, ima svoj život. A mi se nadamo da ćemo dočekati da pre naše smrti saznamo ko nam je ubio dete.

Ostalo je bez odgovora i pitanje gde je Dragan bio od nedelje uveče, kada je izašao da se prošeta, do sutradan u 13.25, kada je, kako je konstatovano obdukcijom, kod njega nastupila smrt.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, u pismenom odgovoru, navedeno je da tužilaštvo u svakoj situaciji, uvek kada su ispunjeni zakonski uslovi, preduzima sve radnje iz svoje nadležnosti koje se odnose na gonjenje učinilaca krivičnog dela, pa i u ovom slučaju. Ali, zbog istrage, koja je i dalje u toku, ne mogu da daju nikakve informacije.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here