MZ Blok B ponovo pokreće humanitarnu akciju za mališane sa Kosova i Metohije

0
570
Deca iz opštine Novo Brdo

Deset godina u nazad Grad Sremska Mitrovica, MZ Blok B i Udruženje Kraljevina Srbija pokreću humanitarne akcije usmerene deci Kosova i Metohije, tačnije prema opštini Ranilug. Plan je da i sledeće godine za Svetog Savu obradujemo mališane Kosovskog Pomoravlja počev od opština Ranilug, Kosovska Kamenica i Novo Brdo. Pomoć nam dolazi i od kraljevske porodice Karađorđević koja je nosilac velikih humanitarnih akcija saznajemo u razgovoru sa predsednikom MZ Draganom Božićem.

Ova humanitarna akcija je usmerena na decu sa prostora KiM, a poseta je planirana za Sv. Savu, gde bi se ujedno prigodnim zanimljivim sadržajem, kostimima i predstavom za decu, upotpunio sam program.

Ovim humanim gestom ponovo pokazujemo duh zajedništva i obavezuje nas da i pored svih problema istrajemo upravo zbog mališna koje smo prosli put obradovali.

Beg od teške svakodnevnice je više nego potreban deci na KiM, a kako bi bili srećni potrebno je zaista malo. U to smo se uverili iprilikom dodele Vaskršnjih paketa, gde naše emocije jos uvek ne jenjavaju. Ovo je nastavak solidarnosti i društvene odgovornosti, a na nama je da svako na svoj nacin da svoj doprinos, a za to nam je potrebno podrska svih ljudi dobre volje, koji bi bili zainteresovani za pomoć deci na KiM izjavila je Mirjana Belegiški.

Sa velikom radosću primili smo vest o početku priprema za veliku humanitarnu akciju koju pokreću nasi Sremci i kraljevski dom Karađorđevica. U suštini, radost nije ni prestajala jos od Vaskrsa, kada su naša deca dobila pakete ljubavi od svojih vršnjaka iz Sremske Mitrovice, Inđie, Bijeljine, Velike Plane, Soko Banje i drugih mesta u Srbiji. Hvala Draganu Bozicu, Predragu Medenici i njihovom timu što brinu o deci i narodu Kosova i Metohije izjavila je Marina Zakić koordinator Udruzenja Kraljevina Srbija za Novo Brdo.

Plan je da se skupi oko 900 Svetosavski paketa za decu, gde će pored slatkiša i slaniša biti i školski pribor i igračke.

Inicijativni odbor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here