Nadoknada štete od oluje i za stambene zajednice

0
639

Kako bi se sanirala šteta nastala usled nevremena tokom jula, lokalna samouprava poziva stambene zajednice da se prijave za pomoć. Potrebno je da profesionalni upravnici zgrada prijave štetu mitrovačkoj Gradskoj upravi za urbanizam, prostorno planiranje i izgradnju objekata.

Javni poziv za prijavu štete biće otvoren do 12. septembra.

Nakon prijave štete komisija će nastalu štetu utvrditi i kategorizovati. Postoji pet kategorija oštećenja, a u zavisnosti od kategorije oštećenja biće isplaćena novčana pomoć od strane Ministarstva za javna ulaganja Republike Srbije. Štetu će prijavljivati profesionalni upravnici na propisanim obrascima koji se nalaze na zvaničnoj internet stranici Grada Sremska Mitrovica, a oni se takođe mogu preuzeti i u Uslužnom centru Gradske uprave. Pomoć je bespovratna i iznosi od 200.000 do 800.000 dinara. Ukioliko je šteta u međuvremenu sanirana, neophodno je ipak prijaviti ukoliko postoje dokazi za to.”- objasnila je Vesna Vujanović, načelnica resorne gradske uprave.

Po njenim rečima Grad je formirao komisiju koja će utvrditi stepen oštećenja. Ukoliko se šteta utvrdi, nakon kategorizacije, novčana pomoć će biti isplaćena na tekući račun stambene zajednice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here