Najava koncerta „Slike“

0
449

Koncert „SLIKE”, koji će se realizovati pod mentorstvom Tamare Pajkanović, okupiće nekoliko mladih talentovanih zaljubljenika u muziku, a to su:  Valentina Mališević i  Ognjen Mišura (duo),  Miroslav Jurković (gitara), Vladimir Radmanović (bas gitara),  Zorana Nikolić (violina), Nađa Ordagić (klavir) i Vladimir Janošević (bubnjevi). Oni su tvorci jedinstvenih „akustičnih slika”.

Obojili su ih stvaralačkim impulsima, protkali mislima, osećanjima, a oslikali veštinom komponovanja. Na sceni će ih oživeti i predstaviti umećem muziciranja, vedrinom, spontanošću i pozitivnom energijom. U tome će im neizmerno pomoći i specijalni gosti koncerta ― članovi Gradskog dečjeg hora Art Kids, Centra za kulturu „Sirmijumart”, koji će nastupati takođe pod upravom Tamare Pajkanović.

Sve će to doprineti da „akustične slike” budu upotpunjene i vizuelnim slikama. Program će voditi Sara Simeunović.

Autor teksta za kompoziciju „Slike” je Ognjen Mišura, muziku je napisala Valentina Mališević, a aranžman je uradila Marija Jovanović.

Valentina Mališević i Ognjen Mišura su počeli da se bave pevanjem još kao trogodišnjaci. Vođeni ljubavlju prema muzici, pevanju i sviranju, postaju aktivni članovi Dečjeg hora „Vivak”, zatim Dečjeg crkvenog hora „Blagoslov”, kao i Gradskog dečejg hora Art Kids. Na putu muzičkog sazrevanja usmerava ih i bodri i Tamara Pajkanović.

Valentina i Ognjen osvajaju mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, što ih motiviše da budu još bolji, da sebe i naš Grad još mnogo puta svuda dostojno reprezentuju, oslikavajući neke nove slike. A pošto ove mlade stvaraoce na polju muzičke umetnosti povezuju i dugogodišnje prijateljstvo i saradnja, udružili su snage u duo i zajedničku želju da ovaj koncert bude jedna od prvih slika koje će, kao takvi, nesebično pokloniti svom Gradu, sugrađanima, dragim osobama, prijateljima… I u toj nameri imaće i Tamarinu podršku i podršku drugova muzičara na sceni.

Svi koji žele da svojim prisustvom uveličaju ovaj akustično-vizuelni doživljaj i da uživaju u pomenutim slikama to će moći da učine dolaskom u Pozorište „Dobrica Milutinović”, 25. maja 2022. godine u 19.30. Organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmijumart”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here