Najava manifestacije „Novembarski dani”

0
513

I ove godine, razglednice „Novembarskih dana” obradovaće Mitrovčane. Pod poznatim sloganom „Pozdrav iz Sremske Mitrovice”, Gradska uprava za kulturu i sport, zajedno sa brojnim ustanovama pripremila je bogat program.

Кroz vremeplov grada, biće obeleženi i veliki jubileji: 150 godina Gradskog parka, 150 godina od konačnog razvojačenja Vojne granice, 100 godina od kako Mitrovica nosi današnji naziv i 50 godina Galerije „Lazar Vozarević”.

Program počinje 1. novembra, i trajaće do kraja meseca. Ono što je prošle godine najviše obradovalo Mitrovčane, bile su besplatne pozorišne predstave, tako da su organizatori ove godine odlučili da zadrže sve što se publici svidelo, ali i da dodaju neke nove sadržaje.

Кarte za prvu besplatnu predstavu, mogu se preuzeti na blagajni Pozorišta „Dobrica Milutinović” od ponedeljka, 30. oktobra 2023. godine, a reč je o monodrami Zijaha Sokolovića, „Lijevo, desno, glumac”.

Prve nedelje manifestacije, Mitrovčane očekuju sledeći programi:

1. novembar, u 20 sati – Monodrama „Lijevo, desno, glumac”, u izvođenju Zijaha Sokolovića,  Pozorište „Dobrica Milutinović”,

3. novembar, u 11 sati – 60. ulične trke Grada Sremska Mitrovica,

4  i 5. novembar – izložba „Svet od Lego kockica”, Galerija „Lazar Vozarević”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here