Najava manifestacije „Prva varjača Laćarka 2021“

0
1904

Kako je saopšteno iz organizacionog odbora manifestacije „Prva varjača Laćarka 2021“, ovogodišnje nezvanično prvenstvo sveta u kuvanju gulaša, jubilarno deseto po redu, održaće se 1. avgusta. Mesto održavanja ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta).

Po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće limitiran na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

Organizacijom je predviđeno da manifestacija startuje ujutro 1. avgusta u 7 časova, a proglašenje pobednika će se izvršiti u 14.30 časova. Kvalitet hrane će ocenjivati devetočlani žiri sa predsednikom  Aleksandrom Cindrićem.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša, tokom dana, na prostoru laćaračke Sremske ulice i Komšijskog parka, održavaće se niz paralelnih programa kao što su vašar, prodaja etno-proizvoda i ručnih radova, kao i manifestacija „Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

Prva varjača Laćarka 2021“ i ove godine imaće zvaničan slogan: „100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!“, a za celokupnu organizaciju biće zadužen odbor na čelu sa doživotnim predsednikom Darkom Kiki Ilićem, zatim Milan Vidović (domaćin manifestacije), Savo Morača (Televizija Duga plus) kao generalni medijski sponzor i Prijatelj manifestacije.

Pored Televizije Duga plus, medijsku podršku pružaće i  Sremskomitrovački portal, Moj grad SM, SM info, radio SMART i Laćaračke vesti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here