NAPRAVILI KUPATILO KOMŠINICI! „Bilo nam žao da se naša deca kupaju, a njeno ne može“

0
3410

Lep poduhvat komšija iz jednog dela Bulevara Konstantina Velikog u Sremskoj Mitrovici, uliva nadu da još ima dobrih ljudi, koji su spremni da pritrče u pomoć i kada je najteže. Komšinica penzionerka Vera Budišin (67), došla je na ideju da se pomogne Maji Novakov (47), tako što je angažovala prijatelje, rođake, koji su pomogli da se napravi kupatilo, da više žena ne strepi da li će joj radnici iz Centra za socijalni rad, oduzeti devojčicu.

Maja koja živi u veoma lošim i teškim uslovima za život, ima osmoro dece, na žalost samo trinaestogodišnja devojčica ostala je sa njom i to u trošnoj kući.

Teško nam je bilo da gledamo, kako se naša deca kupaju, a ona nema uslove da bude čista, a želi. Zato smo se angažovali i od unutrašnje prostorije uzeli šest kvadrata kako bi napravili kupatilo.- priča Vera koja je otišla u penziju kao medicinska sestra i sada uživa u penzionerskim danima sa unučićima. Ova žena velikog srca, čim je ispričala njenu zamisao, odmah je naišla na pozitivne reakcije komšija, pa je jedan donirao pločice, drugi dao vodu iz svog stana, tako da je svako uzeo učešće u ovoj akciji.

Maja otkada je dobila vodu, ne gasi mašinu za veš– priča komšinica kroz smeh ne krijući da je i ona srećna a ne samo Maja.

Sada nam je ostalo da porodici Novakov sredimo unutrašnjost kuće, jer izgleda užasno. Treba uraditi novu struju, promeniti stare kablove, spustiti plafon, promeniti prozore…Maja ne treba hrana, garderoba, već bolji uslovi za život.– priča Vera apelujući na ljude da pomognu koliko ko može.

Malu prizemnu kući Maja je nasledila od babe, ali kako nema stalni posao, već privremeni, nije u mogućnosti da podigne kredit, zato i nema sredstva za njeno ulaganje. Živi sa suprugom koji je došao kod nje u kuću i sa ćerkom koja pohađa šesti razred.

Radim na groblju, brišem spomenike i ploče a suprug je zaposlen u komunalijama. Meni su obećavali posao za stalno, ali još ništa, mada ne biram šta treba da se radi. Zahvalana sam svima koji su mi pomogli, mnogo mi ovo znači.– govori Maja.

Komšije imaju samo reči hvale za ovu ženu, kažu da ne beži od posla. Sada hoće da joj obezbede šporet na drva, jer kako kažu časom će doći zima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here