NAŠA DECA ODLAZE, dok mene brine da li će se vratiti – ti bleneš u rijaliti!

0
1163

U Srbiji su se i ovih dana neke devojčice u osnovnim školama bole kuhinjskim noževima, neka deca i njihovi roditelji su privođeni, školama (i ne samo njima) prećeno je bombama, nezadovoljno građanstvo protestovalo na ulicama (na šta valjda ima puno pravo?) i na kratko blokiralo Gazelu (ko zna zašto?) i najavljuje nove proteste, nezadovoljni seljaci traktorima blokiraju puteve (a oni ne izlaze na ulice tek tako!), stanje u državi je krajnje haotično, ali ko da nam je na ulicama nedovoljno ludaka, pa nam iz (valjda prebukiranih?) psihijatrija na ulice puštaju tipove koji kolko sutradan po puštanju okolo gruvaju zoljama?!? Za neupućene vrlo kratko, Zolja je ručni raketni bacač koji može da probije tenk, da istopi 30 mm čelika, a kako neki mediji javljaju, dotični je isti kupio od njemu slične budalčine za dve hiljade dinara!
Toliko o kampanji o prikupljanju oružja i njenoj efikasnosti.

I po već oprobanom pravilu, ko će da proba da iskoristi priliku, ako ne komunisti, tj, SKOJevke (u poodmaklim godinama) koje su legle na pogrešnu dojavu (iz keca u keca, 100%) da je pravo vreme za konačni obračun s „tamo nekim srpskim institucijama“ oko srpskog jezika kao što su SPC, Matica srpska, Odbor za standardizaciju jezika SANU i njima sličnim, a nebitnim, jer šta oni o srpskom jeziku znaju… Informacije radi, to su iste one što su na spomenike patrijarhu Pavlu, Tesli, Pekiću, Dositeju, Cvijiću, Pančiću… kačile ljubičaste kecelje sa budalastim porukama, što je svojevrsno divljaštvo, a sad su pred patrijaršiju njih nekoliko stale s transparentima Dole crkva, dole Bog i tome slično. Samo su im kožni kaputi falili i revolveri za pojasom, pa da se zapitam da nije 46′ ili 47′, kad su u Beogradu SKOJevci kamenovali Spasovdansku litiju.

Inače, u organizaciji Matice srpske i Odbora za standardizaciju jezika SANU održan je skup stručnjaka iz oblasti srpskog jezika povodom usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti i na kom je zaključeno da su tim zakonom „ugrožene ustavne slobode građana, gramatička struktura, rečnik i pojmovni sistem srpskog jezika“ a o ovom Zakonu o kasapljenju jezika, zamislite kakva drskost (!) izjasnio se i patrijarh srpski, a što je pokrenulo lavinu prostačkih drugosrbijanskih uvreda. Za tobožnje liberale očigledno je dockan za priču o pristojnosti i toleranciji, ali šta ćemo sa Ustavom garantovanim slobodama, pa i sa slobodom na mišljenje i izražavanje istog, a koje bi ocvale revolucionarke, sledeći rahmetli Borku Pavićević koja je koju godinu pred smrt javno rekla da nemaju svi pravo na mišljenje, nekima da uskrate.

A, da, umal da zaboravim. Za iste imam jedno pitanje. Nije tajna da je nekim ženama zodijački znak izuzetno bitan, dakle Ovnice, Jarice, Bikčice ili Bikoškinje (Bikice ne može jer je tepanje).
Šta o ovom veli novi odbor „borkinja“ za standardizaciju srpskog jezika? Što se mog iskustva tiče, a ovo nije nikakvo hvalisanje, ovaj matori momak se muvao sa dosta žena koje su naravno imale razne političke stavove, ali nijedna mi još nije rekla da je u horoskopu ovca ili krava, kakva su vaša iskustva?

A šta nam radi Vlast, iz sve snage pokušava da reši ozbiljne probleme i sve veće nezadovoljstvo i podeljenost u društvu? Možda i bi, kad bi umeli (ili hteli?). Ovako, toliko se trude da zabašure sve probleme, pa su napunili TV studije „stručnjacima“ koji otrcavaju ionako kilavu opoziciju, ubeđuju narod da im se čini da je na ulicama Beograda bilo baš mnogo nezadovoljnih ljudi, a kreću i kontra mitinzi(!), spremaju se tone hleba, parizera i kiselih krastavčića i ovo mi deluje kao idealno mesto za citiranje poručnika u Povratku otpisanih, a koga je igrao Bata Živojinović: „Kuća gori, temelji se ljuljaju, sve se ruši, a gospoda krenula na piknik!

Daj Gospode bar zdravlja i sreće, kad si već prema nama bio toliko škrt kad se o pameti radi, pa da u svom ovom ludilu neka za dve črvene ne završi u mom, duboko podeljenom narodu. Amin.

P. S. Juče u dućanu kasirka mi kaže da su se pred njom malopre potukle dve starije žene. Kažem, mora da je zbog politike, a ona odgovori, otkud znate? Rekoh, a zbog čega bi mogle, verovatno kao i one dve starice u Laćarku, a žena odmahuje glavom i kaže, neeee, one dve u Laćarku su se posvađale i potukle oko Zadruge…

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Branislav Markićević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here