Nastavljaju se radovi na školama u Noćaju i Ravnju

0
362

Radovi na rekonstrukciji školskih zgrada u Noćaju i Ravnju – napreduju po planu, zaključak je mitrovačke gradonačelnice Svetlane Milovanović nakon posete područnim odeljenjima Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod”. U Noćaju je pri kraju rekonstrukcija krova školske fiskulturne sale, a na zgradi u Ravnju zamenjena je stolarija.

„Letnji period, kada je u toku raspust, lokalna samouprava koristi da obiđe školske objekte i da vidi šta je potrebno da se sredi, rekonstruiše i nabavi, kako bi se spremno dočekala nova školska godina. Otežavajuća okolnost su posledice nedavne oluje, tako da, pored toga što se sanira šteta, prate se radovi koji su započeti pre proglašenja vanredne situacije.“- rekla je gradonačelnica Milovanović, dodajući:

„Od Pokrajinskog sekretarijata za sport dobijena su sredstva za rekonstrukciju poda sale za fizičko, a ono što je bilo neophodno da se pre toga uradi jeste rekonstrukcija krova fiskulturne sale. Ove radove finasira Grad Sremska Mitrovica i oni su već uveliko u toku, očekuje se da će biti završeni do kraja ove nedelje, nakon čega će početi radovi u fiskulturnoj sali.”

Slađan Papić direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević – Narod”, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi na dodeljenim sredstvima, rekao je da će od nove školske godine u ovoj školi biće kompletnih odeljenja od 1. do 8. razreda, neće biti kombinovanih odeljenja, te da će škola moći nesmetano da radi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here