Nastavljeno ozelenjavanje Mitrovice: NEKADAŠNJA DEPONIJA POSTALA LIPOVA ŠUMA!

0
606

Nastavljena je akcija ozelenjavanja Sremske Mitrovice pod nazivom „Velika sadnja – Zeleni prsten”. Ovog puta posađeno je preko 100 sadnica gledičije, vrste lipe na prostoru na kome je nekad bila divlja deponija, pored puta za Velike Radince, naspram skladišta „Mirnovec”. U akciju su se uključili i predstavnici Zelene odborničke grupe mitrovačke gradske Skupštine.

Čitav zeleni prsten oko i unutar naseljenog mesta, kako je planirano, imaće ukupno 2008 sadnica, simbolično jer je 2008. godina kad je Sremska Mitrovica dobila status Grada.

Ovim putem, želim da apelujem na naše sugrađane da ne prave divlje deponije i da ne odlažu smeće gde mu nije mesto, jer u Sremskoj Mitrovici za tim nema potrebe. Mi smo prvi grad u Srbiji koji je dobio reciklažno dvorište, na putu za Laćarak, gde svako može potpuno besplatno da odloži sve vrste otpada.” – naglasio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada.

“Gledičije će napraviti vetrozaštitni pojas će grad zaštititi od svih aerozagađenja,a ovo je izuzetno značajna lokacija baš upravo zbog toga što je tu bila deponija, i na ovaj način ćemo sprečiti nesavesne sugrađane da ovde odlažu otpad. Sađeno je do sada na lokacijama Jarački put, Marka Aurelija, Rumski drum, sadnice su oformljene i mogu se uočiti.”- nadovezala se Tamara Milković predsednica Zelene odborničke grupe dodajući da je do sada zasađeno preko 400 sadnica.

Radove izvode zaposleni u JKP „Komunalije”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here