Nekadašnja mitrovačka načelnica Vasilija Brocić KANDIDAT za čelnika Agencije za sprečavanje korupcije

0
1649

Ministarstvo pravde je još krajem oktobra objavilo konkurs za direktora Agencije za sprečavanje korupcije, a da javnost o tome nije bila ni upoznata. Kako saznajemo, za tu funkciju prijavilo se šestoro kandidata, a u trku za tu funkciju ušla je i nekadašnja saradnica Branislava Nedimovića, bivšeg ministra i gradonačelnika Sremske Mitrovice – Vasilija Brocić.

Ove godine Ministarstvo pravde je praktično ispod radara javnosti objavilo konkurs za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije. Konkurs je formalno objavljen još 26. oktobra, a sudeći po podacima sa sajta Pravosudne akademije, koja ga sprovodi, završena je prijava kandidata.

Među šest kandidata nalazi se i Mitrovčanka Vasilija Brocić, nekadašnja gradska funkcionerka iz vremena vladavine koalicije DSS/DS/LDP/G17+.

Kako se može videti u registru imovina na sajtu Agencije, Brocić je bila pomoćnica ministra poljoprivrede od 2019. godine. Nije poznato da li je na toj funkciji i dalje. Ipak, u Ministarstvo je došla kada je na poziciji ministra bio Branislav Nedimović.

Njih dvoje poznaju se od radnije, budući da je bila i načelnica Gradske uprave za opšte i pravne poslove u Sremskoj Mitrovici, u vreme kada je Nedimović bio gradonačelnik.

Zanimljivo je da je Vasilija Brocić bila u grupi 14 funkcionera u mitrovačkoj lokalnoj samoupravi, protiv kojih je Državna revizorska institucija podnela prijave 2013. godine. Kako je tada pisano u štampi, prekršajne prijave su podnete zbog nedozvoljenih radnji u poslovanju tokom 2011. godine. Revizori su utvrdili mnogobrojne nezakonitosti u trošenju budžeta nepoštovanjem Zakona o javnim nabavkama i Zakona o budžetskom sistemu, kako prilikom većih investicionih radova, tako i prilikom sitnih nabavki.

Nije poznato za šta je tačno bila odgovorna Brocić, niti kako se ovaj slučaj okončao, niti se može pretpostaviti da joj je ta prekršajna prijava preporuka za ovu kandidaturu.

Nije poznato ni da li Brocić je sada članica SNS ili neke druge političke stranke.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here